Το πρότυπο του Νεοδημοκράτη μάνατζερ


Η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση, που φτιάχτηκε από τα λεφτά του εργαζόμενου λαού πριν αναλάβουν την διαχείριση της τα νεοδημοκρατικά σαΐνια ήταν μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Ηταν κερδοφόρα μέχρι τώρα γιατί εδώ και 18 μήνες που με κυβερνητική εντολή ανέλαβε πρόεδρος της ο Τ. Αθανασόπουλος και προχώρησε στον «εκσυγχρονισμό» της την βούλιαξε. (Στα 111,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι καθαρές ζημιές εξαμήνου της ΔΕΗ στο εξάμηνο του 2008, έναντι καθαρών κερδών 99,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ εκτιμάτε ότι το 2008 θα κλείσει οικονομικά με ζημιές γύρω στα 400 εκατ. ευρώ για την επιχείρηση).

Μεθόδευσε την χρεωκοπία της, την διάλυσή της με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της.

Κάνει ότι μπορεί για να την ξεπουλήσει στους καπιταλιστές για μια χούφτα ευρώ.

Δεν έκανε τίποτα για την συντήρηση και την δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής ρεύματος.

Ανάθεσε σε καπιταλιστές να παράγουν ρεύμα το οποίο αγόραζε ακριβότερα απ’ όσο το πουλούσε η ΔΕΗ και παράλληλα επέβαλε αλλεπάλληλες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια. (Καλά τι μίζες θα έπεσαν εδώ δεν το συζητάμε!).

Απαξίωσε έμπειρα στελέχη της ΔΕΗ ενώ προσέλαβε δεκάδες Συμβούλους με αστρονομικούς μισθούς και επιδόματα φτιάχνοντας τον δικό του «μισθοφορικό» στρατό. Πρόσφατα αύξησε το λεγόμενο επίδομα «στάθμης ευθύνης, που παίρνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ κατά 63%! Πρωτοκαθιέρωσε επίδομα … βοηθών γενικών διευθυντών ύψους 1.500 ευρώ τον μήνα. Εδωσε επίδομα των διευθυντών Βασικών Οργανωτικών Κλιμακίων 1.100 ευρώ, στους κλαδάρχες 780 ευρώ και στους τομεάρχες 500.

Αξιος ο μισθός του Τ. Αθανασόπουλου (400.00 ευρώ τον χρόνο συν άγνωστο ύψος «εξόδων παράστασης» που παίρνει).
(Εδώ να πούμε ότι μάλλον τον έπιασαν κορόιδο αφού το νεοδημοκρατικό στέλεχος που διοικεί τον ΟΠΑΠ παίρνει 500.000 ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή σχεδόν 2.000 ευρώ μεροκάματο).

Με δυο λόγια η κυβέρνηση της Ν.Δ, μέσω του Τ. Αθανασόπουλου ετοιμάζετε να εκφωνήσει τον επικήδειο της ΔΕΗ και να ξεπουλήσει ολοκληρωτικά την επιχείρηση στους πλουτοκράτες.
Γ’ αυτό τον λόγο πρέπει να χαρατσώσει πάλι τον ελληνικό λαό για να κάνει ελκυστικό το εμπόρευμα που πουλάει στους επίδοξους αγοραστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *