Εθνικιστική σύγκλιση


Πατριωτικά εύσημα αποδίδει στον Περισσό η καρατζεφέρειος φυλλάδα «Αλφα Ένα», σημειώνοντας «Με το ΚΚΕ έχουμε συγκλίνουσες θέσεις σε πολλά κοινωνικά θέματα…Αλωστε και το ΚΚΕ κάνει βήματα στα εθνικά θέματα π.χ με την Επιστολή της ευρωομάδας του… αποδέχεται ότι δεν υπάρχει μακεδόνικο έθνος, ούτε μακεδόνικη εθνική μειονότητα».

Οπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν άρεσε καθόλου στην ψευτοκομμουνιστική ηγεσία. Το θεώρησε σπέκουλα. Και για μεν τα κοινωνικά ζητήματα ήταν σχετικά εύκολη η απάντηση. Στα λεγόμενα εθνικά, όμως, τι να πουν; θαυμάστε το σχόλιο του «Ριζοσπάστη» (22.4.08): «Και για τα μειονοτικά εθνικιστικό μέχρι αηδίας (σ.σ. το ΛΑΟΣ), γιατί ποτέ και πουθενά δεν έχει εκφράσει θέσεις υπέρ των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που έχουν να κάνουν με τη διαφορετική καταγωγή, γλώσσα ή θρησκεία, που προστατεύονται από συγκεκριμένες διεθνείς ή διμερείς συμφων όπως το ΚΚΕ».

Δεν σας διέφυγε, ασφαλώς η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στον προλεταριακό διεθνισμό, την πολιτικοϊδεολογική βάση-αφετηρία των κομμουνιστών. 0ύτε η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο δικαίωμα των εθνών στην αυτοδιάθεση. Η ηγεσία του Περισσού είναι περήφανη, διότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων «που προστατεύονται από συγκεκριμένες διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες. Δηλαδή, από συμφωνίες ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά-καπιταλιστικά κράτη! Γιατί, όμως, αδικείτε τους… συναγωνιστάς του ΛΑΟΣ; Κι αυτοί αναγνωρίζουν αυτές τις συνθήκες άλλο αν καμιά φορά το παρατραβάνε λιγουλάκι.

Πέρα από το ΛΑΟΣ, όμως, υπάρχουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναγνωρίζουν αναφανδόν τις διεθνείς και διμερείς συνθήκες και συμφωνίες. Απ’ αυτά προφανώς, ο Περισσός δεν διαχωρίζετε καθόλου στα μειονοτικά ζητήματα! Γι’ αυτό και η πολιτική του σ’ αυτά τα ζητήμα είναι αστική-εθνικιστική, γαλάζια με μαύρους κόκκους

Από την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *