Παιδεία και Ε.Ε


Εντελώς χαμένα τα έχουν αυτοί που ηγούνται στο υπουργείο Παιδείας. Ενώ ξευτελιστήκαν εντελώς από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την λειτουργία των κολεγίων στην Ελλάδα και έκαναν γαργάρα το ότι το ΕΕ πέταξε στα σκουπίδια το ελληνικό σύνταγμα εξακολουθούν να μην μπορεί να συντονιστούν στις απόψεις τους ούτε οι ίδιοι.

Την μια βγαίνει ο Λυκουρέντζος και δηλώνει ότι: «επιχειρήσαμε να ρυθμίσουμε με νόμο το καλοκαίρι την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της μεταλυκειακής ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά λόγω όσων ισχύουν στην Ε.Ε. φαίνεται ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Για τούτο, θα συνεχίσει να υπάρχει αυτή η διαφωνία, οι προσφυγές, η εκκρεμότητα για την εφαρμογή της κοινοτικής Οδηγίας».
Διπλωματικά δηλαδή προσπάθησε να χρυσώσει την υποτέλεια μας μπροστά στους ισχυρούς της Ε.Ε.

Ο άλλος όμως υφυπουργός Παιδείας Σ. Ταλιαδούρος, χτες στη βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της Διαμαντοπούλου, είπε άλλα αντ’ άλλων: «ελέγξαμε το θολό τοπίο των κολεγίων που όλα αυτά τα χρόνια το είχατε αφήσει ανεξέλεγκτο. Τολμήσαμε και φέραμε νόμο στη Βουλή, με τον οποίο τα κολέγια αδειοδοτούνται από το κράτος για να λειτουργήσουν με προϋποθέσεις. Από εκεί και πέρα στο πλαίσιο της Ε.Ε. πραγματοποιούμε τις επαφές που απαιτούνται».

Η πραγματικότητα όμως είναι μια και μοναδική. Οι ισχυροί της ΕΕ, μπροστά στο συμφέρον τους και στις σκοπιμότητες τους γράφουν στα παπάρια τους εθνικά συντάγματα και νόμους. Στην απόφαση τους το λεν ξεκάθαρα: «Το άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής προκειμένου περί σπουδών παρεχομένων βάσει συμφωνιών δικαιοχρήσεως, εφόσον αυτές δεν εντάσσονται στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα».

Με δυο λόγια το Ευρωδικαστήριο απαξιώνει πλήρως την ουσία της εκπαίδευσης, που βρίσκεται πίσω από ένα πτυχίο, αποδεικνύοντας ότι για το μόνο που νοιάζεται το ευρωπαϊκό κεφάλαιο είναι η απόκτηση βασικών δεξιοτήτων, που θα καθιστούν εφικτό το μέγιστο βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων και την ελεύθερη διακίνησή τους.

Οι πλουτοκράτες χρειάζονται φτηνό μισοειδικευμένο εργατικό δυναμικό, ανθρώπινα εργαλεία δηλαδή στον μηχανισμό που αυγατίζει τα κέρδη τους.

Στο χέρι του σπουδαστικού και φοιτητικού κινήματος είναι να τους χαλάσει τα σχέδια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *