Τσίπρας και Καμμένος θα φέρουν και αμερικανικά πυρηνικά όπλα στις «βάσεις του θανάτου» στην Ελλάδα;

3Από την πρώτη στιγμή το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προσπάθησε να αποκαλύψει την πολεμική εμπλοκή των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων στις νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες σε Αφρική και Μέση Ανατολή. Η εμπλοκή των βάσεων της Σούδας, του Ακτίου και της Αράξου γιγαντώνεται, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσφέρει την Κάρπαθο στους Αμερικανούς για να κατασκευάσουν νέα βάση, ενώ η βάση στο Καστέλι ή στην Καλαμάτα προσφέρεται ως εναλλακτικό ορμητήριο για τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV, ώστε να μπορούν να βομβαρδίζουν και να κατασκοπεύουν σε Αφρική-Μέση Ανατολή.

Ο σκοπός της παρέμβασης μας αποσκοπεί αφενός στην ανάπτυξη αντιστάσεων μέσα στον στρατό, αφετέρου στην συμβολή μας στην απαραίτητη ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος για το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής και της συμμετοχής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και βάσεων στις νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες. Με κίνημα λοιπόν μέσα και έξω από τον Στρατό επιχειρούμε να σταθούμε απέναντι στους μεγαλοιδεατικούς στόχους και στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της άρχουσας τάξης και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Kαθημερινά αποκαλύπτεται το βάθος, η ποιότητα και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από αυτή την πρωτόγνωρη ταύτιση των Τσίπρα-Καμμένου με τη βάρβαρη πολιτική των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Πλέον αναλυτές, όπως ο Χρήστος Καπούτσης αποκαλύπτουν ότι στα νέα σχέδια πυρηνικής πολιτικής του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ), εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα έχει ενεργό ρόλο, καθώς πιθανότατα θα καλύψει το πολιτικοστρατιωτικό κενό, που ενδεχομένως θα αφήσει η Τουρκία στη ΝΑΤΟϊκή πυρηνική στρατηγική. Όπως σημειώνει τα «προβλήματα» με τα πυρηνικά της βάσης του Ινστιρλίκ που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Τουρκία, σχετίζονται με τις δραματικές εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, αλλά και με την επιδείνωση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων, κυρίως λόγω της Ουκρανίας. Επίσης, οι δραματικές εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, επισπεύδουν τις διαδικασίες υλοποίησης των αμερικανικών σχεδίων (πραγματικών ή προπαγανδιστικών), σχετικά με την αποθήκευση, αλλά και με τη δυνατότητα χρήσης νέας γενιάς πυρηνικών όπλων.

Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και οι ελληνικές βλέψεις έχουν και συνέχεια και συνέπεια. Το αίτημα ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *