Σαρώνουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα-Να τους σταματήσουμε!

13442171_1610806322581507_6304665625978435835_nΗ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων του αστικού τόξου, συνεχίζοντας τον ολισθηρό αντιλαϊκό της κατήφορο, σχεδιάζει να προωθήσει μέσα στο φθινόπωρο νομοθετικά μέτρα, η εφαρμογή των οποίων θα οδηγήσει στην πλήρη και ολοκληρωτική διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Συγκεκριμένα, στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις θα προβλέπεται:

· Η απάλειψη και των τελευταίων προστατευτικών θυλάκων στο καθεστώς των απολύσεων. Με τις προωθούμενες αλλαγές νομιμοποιείται το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων.

· Παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να δυσχεράνει ή και να κάνει αδύνατη την προκήρυξη απεργίας, καθώς θα απαιτείται η θετική ψήφος του 50 + 1 των εγγεγραμμένων μελών του σωματείου (και όχι των παραβρισκόμενων μελών στη Γενική Συνέλευση του σωματείου).

· Θα τελειώσει με ό,τι έχει απομείνει από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και θα προσπαθήσει -αν είναι δυνατόν- οι επιχειρησιακές–ατομικές συμβάσεις μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου να υποκαταστήσουν ολοκληρωτικά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

· Η νομιμοποίηση του λοκ άουτ, δηλαδή η παροχή του δικαιώματος στον εργοδότη να προκηρύσσει ανταπεργία!

· Επιπλέον, οι εργοδοτικοί φορείς στην Ελλάδα, έχουν ήδη θέσει το αίτημα της κατάργησης του 13ου -14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, με το επιχείρημα της μισθολογικής του εξίσωσης με τα ισχύοντα στο δημόσιο τομέα…

Τα τελευταία 6,5 χρόνια οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στη χώρα μας έχουμε γίνει μάρτυρες μιας, πρωτοφανούς σε έκταση και βιαιότητα, επίθεσης σε βάρος των ζωτικών μας συμφερόντων.

Στο βωμό της αντιμετώπισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της εξυπηρέτησης του κρατικού χρέους, οι κυβερνήσεις, διαδοχικά από τα τέλη του 2009, ισοπέδωσαν κάθε έννοια εργατικού-λαϊκού δικαιώματος που αποτελεί το υλικό υπόβαθρο μιας στοιχειωδώς αξιοπρεπούς ζωής.

Φόρτωσαν τα λαϊκά στρώματα με υπέρογκους φόρους, κυριολεκτικά τσάκισαν τις δημόσιες δαπάνες σε παιδεία – υγεία – κοινωνική πρόνοια, προέβησαν σε αλλεπάλληλες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιούν με ταχείς ρυθμούς την κοινωνική ασφάλιση, κατακρήμνισαν τους μισθούς και τις συντάξεις, εκτόξευσαν την ανεργία στα πρωτοφανή επίπεδα του 25% και πάνω!

Οι δράστες του πρωτοφανούς, για την μεταπολεμική περίοδο, κοινωνικού και οικονομικού αυτού εγκλήματος, έχουν ονοματεπώνυμο:

Δράστης και ιθύνων νους η Ευρωπαϊκή Ένωση, από κοινού με το –υπό αμερικάνικη επιρροή- Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Οι δύο αυτοί ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, σε στενή συνεργασία και συμπόρευση με τους μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους χοντρέμπορους, τους εργολάβους των δημοσίων έργων και το πολιτικό τους προσωπικό -διασκορπισμένο σε όλα τα κόμματα που αποδέχονται και αναπαράγουν την ιδεολογία «του ευρωπαϊκού μονόδρομου»-, είναι οι μεγάλοι ένοχοι του διαρκούς εγκλήματος που διαπράχθηκε τα χρόνια των μνημονίων σε βάρος ελληνικού λαού.

Εργαζόμενες-οι, άνεργες-οι, συνταξιούχοι, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.

Τα νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν πρέπει να περάσουν.

Για τη σωτηρία του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού, για να συνεχίσει αυτή η χώρα να έχει μέλλον και να μη μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο εργατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, καλούμαστε να υψώσουμε ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ ΤΕΙΧΟΣ, πάνω στο οποίο θα συντριβούν οι νέες αντεργατικές ρυθμίσεις.

Ως ΔιΕΕξοδος καλούμε τον εργαζόμενο λαό να προετοιμαστεί για την μεγάλη μάχη που πρέπει να κερδίσουμε για να μείνουμε όρθιοι και ζωντανοί.

Εδώ που φτάσαμε, για τα λαϊκά στρώματα μέσα ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, όπου κυριαρχούν τα συμφέροντα των διεθνικών μονοπωλιακών ομίλων και των μεγάλων τραπεζών, ΖΩΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Το δίλημμα είναι σαφές: για να παραμείνουμε στην ΕΕ και την ευρωζώνη, οι όροι είναι να δεχτούμε τον πλήρη σφαγιασμό των δικαιωμάτων και της ζωής μας. Για να αντισταθούμε στον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, χρειάζεται να συγκρουστούμε με αυτόν τον μονόδρομο. Οι συνθήκες είναι ώριμες για να προωθήσουμε, από θέση μάχης, το ρεαλιστικό αίτημα της ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών.

Σας καλούμε να πυκνώσετε τις γραμμές του κινήματος για την Αποδέσμευση της χώρας από τον λάκκο των ευρωπαϊκών λεόντων, οι οποίοι, για να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν, ξεσχίζουν ανθρώπινες σάρκες.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

dieexodos

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *