Ελληνικό

image002Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος Realnews

Δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές του περσινού Ιανουάριου, στις 12/1/2015, ο κ. Τσίπρας, προσκεκλημένος στον «Ενικό», ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζήνικολάου:
«Τι θα κάνετε με ορισμένες κράχτες περιπτώσεις, να το πω έτσι, ιδιωτικοποιήσεων, όπως για παράδειγμα το θέμα του Ελληνικού (…)»;

Απάντησε: «θέλει και ρώτημα; Κύριε Χατζηνικολάου, αν είναι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να εγκρίνει ή να επικυρώσει συμφωνίες που έγιναν και παραβιάζουν κατάφωρα την κοινή λογική και όχι μόνο το δημόσιο συμφέρον, αν είναι να έρθουμε για να επικυρώσουμε αυτές τις συμφωνίες, τότε καλύτερα να ψηφίσει τον κ. Σαμαρά ο ελληνικός λαός».

Στις 28/2/2014, σε εκδήλωση με τίτλο «Το Ελληνικό ΔξΝ πωλείται», ο κ. Τσίπρας, ως κεντρικός ομιλητής, έλεγε: «Στο Ελληνικό όλα αυτά τα χρόνια συγκρούονται δύο κόσμοι. Αυτός που υπερασπίζεται με αγώνες το δημόσιο συμφέρον και αυτός που ευνοεί τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αυτός που υπερασπίζεται την ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και αυτός που προωθεί τη fast track εκποίηση (…), που στόχο έχει να μετατρέψει την περιοχή σε έναν θύλακα τζόγου, τσιμέντου και πλούτου για τους λίγους». «Είναι πρωτοφανές και αδιανόητο μια κλίκα να αποφασίζει για το μέλλον του δημόσιου πλούτου, δίχως διαφάνεια, δίχως κοινοβουλευτική εποπτεία και έλεγχο, λες και πρόκειται για τα αμπελοχώραφα που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους».

«Για εμάς το Ελληνικό δεν είναι ένα πρότζεκτ, αλλά κατάθεση ψυχής (…). Δεν θα εγκαταλείψουμε τους πολίτες και το όραμα για ποιότητα ζωής». Προχθές το Ελληνικό ξεπουλήθηκε. Και πρωθυπουργός δεν ήταν ο Σαμαράς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *