Η κοινωνία στο εδώλιο γι’ ακόμα μια φορά – Τρίτη 27/9 Δικαστήρια Πολύγυρου

dsc_6414Πέρασαν τριάμισι χρόνια από τότε που η κυβέρνηση του “με κάθε κόστος” θέλησε να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο στέλνοντας υπεράριθμες δυνάμεις της αστυνομίας να καταστείλουν κάθε είδους αντίδραση που θα σταματούσε το έργο της.

Πέρασαν τριάμισι χρόνια από τότε που νοιώσαμε τον τρόμο να χτυπά και να εισβάλλει στα σπίτια μας, την αγανάκτηση του να είσαι πολίτης -με όλες τις ελευθερίες που ορίζει το Σύνταγμα για σένα- και όμως ταυτόχρονα να μην είσαι τίποτα γι΄αυτούς.

Τόσα χρόνια από τότε που είδαμε τα παιδιά μας να σηκώνουν γροθιές και να φωνάζουν “χημικά στα σχολεία;”

Οι νόμοι ψηφίζονται απ’ την εκάστοτε πλειοψηφία της βουλής και οφείλουν να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, όχι να εστιάζουν στην ποινικοποίηση δίκαιων κοινωνικών αγώνων. Η δικαιοσύνη επίσης οφείλει να διασφαλίσει έγκαιρα το δημόσιο συμφέρον. Τον Οκτώβριο του 2015 οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος βεβαίωσαν 21 παραβάσεις της Ελληνικός Χρυσός που αφορούν συγκεκριμένους όρους και νόμους. Ωστόσο -μέχρι σήμερα- ούτε έχουν αποδοθεί τυχόν ποινικές ευθύνες, ούτε έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις.

Τριάμισι λοιπόν χρόνια μετά, χωρίς τίποτε από όλα αυτά να έχει σβήσει από τη μνήμη μας, καλούμαστε για ακόμα μια φορά να σταθούμε ενώπιον της δικαιοσύνης και να δικαστούμε για όλα αυτά που εμείς θεωρούμε αυτονόητα : το νερό, το βουνό, την υγεία, το μέλλον.

Την Τρίτη 27/09/2016, στις 8 το πρωί θα συναντηθούμε στα φανάρια Ιερισσού για να πάμε στον Πολύγυρο και να συμπαρασταθούμε σε όλους όσοι διώκονται για εκείνη τη μέρα.

Θα είμαστε όλοι εκεί όπως ξέραμε να κάνουμε πάντα.

> Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της 7ης Μαρτίου 2013

Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Coordinating Committee of Ierissos against gold mining

WEBSITE / ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ > https://soshalkidiki.wordpress.com/
FACEBOOK > https://www.facebook.com/Soshalkidiki
TWITTER > https://twitter.com/soshalkidiki
EMAIL > sintfor@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *