«ιερά» μπικικίνια

Ο ένας λέγετε Χρήστος Χατζηενανουήλ. Είναι κολλητός του Καραμανλή και ο πρωθυπουργός τον τοποθέτησε πρόεδρο του ΟΠΑΠ με ετήσια αμοιβή 500.000 ευρώ. (Σχεδόν δυο χιλιάδες ευρώ μεροκάματο παίρνει ο τύπος).

Το μόνο έργο που έχει να παρουσιάσει όλο τον καιρό που είναι επικεφαλείς του οργανισμού είναι ότι καθιέρωσε τις «συμβάσεις μιας μέρας» για αρκετούς εργαζόμενους. Τους προσλαμβάνει δηλαδή την μέρα που υπάρχει διαλογή δελτίων ΠΡΟΠΟ κ.λ.π και μετά το πέρας του καθημερινού ωραρίου τους απολύει.

Ο άλλος λέγετε Τάκης Αθανασόπουλος. Σ’ αυτόν η Νεοδημοκρατική κυβέρνηση του ανέθεσε την διοίκηση της ΔΕΗ.
Ουτε σ’ αυτόν τσιγκουνεύτηκε. Του έδωσε 400.000 ευρώ τον χρόνο. Αυτός τα πήγε καλύτερα απ’ τον προηγούμενο. Επέβαλε αλλεπάλληλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα βούλιαξε οικονομικά την επιχείρηση.

Αυτά τα δυο νεοδημοκρατικά σαΐνια έχουν και ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό. Οσο χάλια τα παν στα κυβερνητικά πόστα τόσο καλά τα παν σε έναν άλλο τομέα.
Είναι και οι δυο τους μέλη της «Διοικούσας Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας». Δεν ξέρουμε πόσα παίρνουν για πάρτι τους απ’ το «ιερό παγκάρι» αλλά αυτό που γνωρίζουμε ότι στην διαχείριση του παπαδίστικου οικονομικού κεφαλαίου τα πηγαίνουν μια χαρά.
Απ’ ότι διαβάζουμε σήμερα τα κέρδη από ενοίκια και από τις επιχειρήσεις των ρασοφόρων –μέχρι επιχείρηση «Διαχείρισης Χώρων Στάθμευσης Αυτοκινήτων» έχουν – έφτασαν το 2007, 27 εκατομμύρια ευρώ.

Και μόλις χτες μάθαμε ότι τα «ιερά» μπικικίνια που τζογάρισε στο Χρηματιστήριο ο δεσπότης Ιωαννίνων Θεόκλητος αυγάτισαν σε μερικές μέρες άλλα 2 εκατ. ευρώ.

Δεν ξέρουμε πώς τα παν σαν «πνευματικοί πατέρες» οι «εκπρόσωποι του θεού», σίγουρα όμως σαν μπίζνεσμαν τα παν μια χαρά.

0 απαντήσεις στο “«ιερά» μπικικίνια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *