Το κράτος θωρακίζει τους κατασταλτικούς του μηχανισμός και το αστικό πολιτικό προσωπικό προκαλεί με δηλώσεις του

Μόλις προχτές γράφαμε για κάποια “φαινόμενα μνημονικής εποχής”, αναφέροντας ότι: «την στιγμή που  προαναγγέλλει απολύσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ο μνημονικός  υπουργός Δημήτρης Ρέππας αναφερόμενος σε δημόσιους φορείς που θα βάλουν  λουκέτο και σε ΔΕΚΟ που θα ξεπουληθούν σε ιδιώτες, οι υφιστάμενοι ενός  άλλου συνάδελφου του ανακοίνωναν την προκήρυξη διαγωνισμού για την  κατάταξη στους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς άλλων 1467 μπάτσων».

Σήμερα πάλι, σε έντυπο –στο «Ποντίκι- διαβάζουμε για «μια υπόγεια καταιγίδα νέων προσλήψεων από το παράθυρο 1.200 ειδικών φρουρών, 800 πυροσβεστών κι αξιωματικών και 587 λιμενικών».

Το αστικό κράτος προβλέποντας τις λαϊκές αντιδράσεις που θα προκύψουν  απ’ την εφαρμοζόμενη πολιτική του, θωρακίζει τους κατασταλτικούς του  μηχανισμούς.

Με την ευκαιρία και αντί άλλου σχολιασμού αυτής της είδησης ας  παρακολουθήσουμε κάποιες … συνταρακτικές δηλώσεις του υφυπουργού Προ-πο Μανώλη Οθωνα:

«Η σύγχρονη ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να συνεχίζει να διακατέχεται  από μετεμφυλιακά σύνδρομα ούτε να λειτουργεί στη βάση πολιτικών
στερεοτύπων που ανήκουν σε άλλες εποχές, σε άλλες κοινωνικές και  οικονομικές-πολιτικές συνθήκες. Στη σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα η αστυνομία είναι ένας σύγχρονος δημοκρατικός δεσμός, ασπίδα της κοινωνίας ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών».

Και τι νομίζεται ότι απάντησε το τρισμέγιστο κυβερνητικό στέλεχος όταν ρωτήθηκε για τα βίντεο που δείχνουν τα ένστολα υφιστάμενα καθάρματά του να σακατεύουν τον κόσμο;

Διαβάστε και φρίξτε: «Τέτοιου είδους παρεκτροπές αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα και αυστηρότητα. Όμως είναι όχι απλά υπερβολικό, αλλά και ελάχιστα χρήσιμο να εστιάζουμε σε  μεμονωμένες και αποσπασματικές τέτοιες ενέργειες χάνοντας την ουσία. Το  ότι δηλαδή τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα απετράπει να υλοποιηθεί  ένας σχεδιασμός ο οποίος στόχευε στην κατάληψη του ελληνικού Κοινοβουλίου και σε εκτεταμένες καταστροφές, λεηλασίες και βανδαλισμούς  σε ολόκληρη την Αθήνα».

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε τις παπαριές του Παπουτσή που επανέλαβε ο υφιστάμενος του Μ. Οθωνας. Δεν στέκει καν στην απλή λογική να μας λένε τα κυβερνητικά στελέχη ότι γνωρίζουν ότι υπήρχε «σχέδιο» αναφέροντας μάλιστα και τους σκοπούς του και να μην μας λένε ποιοι ήταν αυτοί που το εμπνεύστηκαν και βάλθηκαν να το υλοποιήσουν .

Παραμύθια για αγρίους είναι αυτά αλλά το βασικό είναι άλλο. Πώς θα σχολίαζε τις δηλώσεις του υφυπουργού ο δημοσιογράφος π.χ. Μανώλης
Κυπραίος που έχασε εντελώς την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ παράλληλα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους  μπάτσους; Τι αίσθηση μένει σε χιλιάδες πολίτες που ένιωσαν στο πετσί και στα πνευμόνια τους, την μπατσάδικη κτηνωδία απ’ αυτές τις δηλώσεις περί «δημοκρατικής και σύγχρονης αστυνομίας» του Μ. Οθωνα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *