Δελτίου Τύπου της ταινίας «Σαρκοβόρος» του Δημήτρη Βαβάτση

12596322_10209093659683267_1635214280_nΑγγλικός Τίτλος: Carnivore

Η ταινία «Σαρκοβόρος» είναι μια μικρού μήκους ταινία διάρκειας 28 λεπτών. Πρόκειται για μια ελληνική παραγωγή με χαμηλό budget και τα γυρίσματα διήρκησαν λίγο περισσότερο από δέκα ημέρες στην Θεσσαλονίκη.

Η πλοκή της ταινίας έχει ως εξής: Η ιστορία αφορά τον Μενέλαο, ο οποίος δεκαπέντε χρόνια μετά την άγρια δολοφονία των γονιών του, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση, εισβάλοντας στο σπίτι του θύτη και παραβιάζοντας ότι έχει ιερό, χωρίς όρια και χωρίς ενδοιασμούς.

Συνολικά έχει επιλεγεί και έχει συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα σε περίπου είκοσι φεστιβάλ εγχώρια και διεθνή. Μερικά από αυτά είναι το Horrorquest Film Festival της Atlanta (USA) , το Fright Nights Film Festival της Βιέννης, το Hardcore Horror Film Festival Chicago (USA), το Three Cities Festival and Conference στη Δομινικανή Δημοκρατία, το Post Mortem Film Festival στο Μεξικό , οι Νύχτες Πρεμιέρας και πολλά άλλα σε Ευρώπη και Αμερική. Έχει αποσπάσει πέντε βραβεία για το μακιγιάζ της, Β΄αντρικού ρόλου , κοινού και καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους τρόμου και συμμετείχε στη ρετροσπεκτίβα ακραίων ταινιών ως εκπροσώπηση ελληνικής ταινίας στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ μικρού μήκους Κύπρου.

Τα είδη με τα οποία καταπιάνεται η ταινία είναι το revenge, splatter/gore, exploitation, home invasion, sexploitation, torture στα πλαίσια του γενικότερου είδους του thriller. Τα συγκεκριμένα είδη δεν είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα μια τέτοια προσπάθεια να αποτελεί κάτι το καινούριο και το νέο , σαν μια γνωριμία του ελληνικού κοινού προς τα συγκεκριμένα κινηματογραφικά ρεύματα τα οποία στο εξωτερικό βρίσκονται σε άνθηση.

Οι συντελεστές της ταινίας : Ηθοποιοί: Τάσος Μπαρνιαδάκης, Χρήστος Εζίρογλου, Δήμητρα Σιάχου, Ιωάννα Λαμνή, Περικλής Σταύρου, Κώστας Βουρλιώτης Φιλική Συμμετοχή: Ιάκωβος Μυλωνάς

Παραγωγή: Βαβάτσης Δημήτρης, Αγγελική Αγγελίδoυ, Ιωάννα Πετειναράκη
Σκηνοθεσία: Βαβάτσης Δημήτρης
Σενάριο: Άρης Δεληγιαννίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας/ Color Grading : Βασίλης Χριστοδούλου
Σκηνογραφία: Έλλη Ναλμπάντη
Ενδυματολογία: Ναταλί- Νεφέλη Αδαμοπούλου
Ηχητικός Σχεδιασμός/Foley Artist:Ναταλία Χατζηπέτρου, Σίμος Λαζαρίδης
Μουσική: Μάριος Β. Αποστολακούλης
Μοντάζ: Άρης Δεληγιαννίδης
Οργάνωση Εκτέλεση και Διεύθυνση Παραγωγής: Αγγελική Αγγελίδου, Ιωάννα Πετειναράκη
Ειδικά Εφέ: Πάρης Γρηγοράκης/ Κώστας Καρύδας
Make Up and Special Effects Supervisor: Μελίνα Γλαντζή
Make Up and Special Effects: Βασιλική Γιολάντα Κήτα Ντυλάκ
Σκριπτ: Ναταλία Λαμπροπούλου
Ρακόρ: Βασιλική Κουτσιούμπα
Hair Styling: Θεανώ Ζησιάδη
Make Up and Special Effects Assistant: Λίνα Αρβανίτη
Βοηθός Φωτογραφίας: Θεοδώρα Μπόζη
Βοηθοί Σκηνογραφίας: Φανή Ξενουδάκη, Ναταλία Λαμπροπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κώστας Χαλιάσας
Β Κάμερα : Δημήτρης Μουγκός
Σχεδιασμός Τίτλου Αρχής : Σμαρώ Σαχπαζίδου
Aφίσα: Baba Artworks
To LINK της ταινίας : https://www.youtube.com/watch?v=5dIiak1tBig

Ο Δημήτρης Βαβάτσης είναι απόφοιτος του τμήματος κινηματογράφου της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με ειδικότητα στη σκηνοθεσία. Έχει κάνει 4 μικρού μήκους ταινίες στα συγκεκριμένα είδη ( “Ευλάβεια”, “Bloody Lady”, “Σαρκοβόρος”, “Eye Candy”) με συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ και συνολικά πολλές διακρίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *