Καλόγερος να σου τύχει…


Το 1/3 των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας είναι προφυλακισμένοι.
Η Ελλάδα είναι πρώτη εντός της ΕΕ σε προφυλακίσεις κατηγορουμένων, παραβιάζοντας στην πράξη τις σαφείς και αυστηρές προϋποθέσεις του νόμου, αλλά και αγνοώντας επιδεικτικά τις διαμαρτυρίες του νομικού κόσμου και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που πολλάκις έχουν καταδικάσει την Ελλάδα.

Κατά τα επίσημα στοιχεία η μέση προφυλάκιση στην Ελλάδα είναι ένας χρόνος, την ώρα που στην Ιταλία είναι μόλις 175 μέρες και στη Βρετανία μόλις 42,5 μέρες. Ο μ.ο. στην Ε.Ε. είναι 167 μέρες.

Οι δικαστές μοιράζουν τις προφυλακίσεις σαν στραγάλια. Εχουμε περιπτώσεις ατόμων να μένουν προφυλακισμένοι ως και 18 μήνες και στη συνέχεια να αθωώνονται!

Αυτά όμως συμβαίνουν για τους κοινούς θνητούς (βλέπε Γιάννης Σερίφη, τον φοιτητή με τα «πράσινα παπούτσια» Π.Κ στην Θεσσαλονίκη κ.λ.π).

Τα μεγαλολαμόγια ή θα κάτσουν για κάποιες μέρες στην στενή και θα αποφυλακιστούν (π.χ «κουμπάροι» του καρτέλ γάλακτος) ή κατηγορούμενοι για πολύ σοβαρά ποινικά εγκλήματα θα βρουν την νομική φόρμουλα να μην περάσουν μέρα στην φυλακή (π.χ Θέμος Αναστασιάδης).

Γνωστά πράγματα αυτά, αλλά σε κάθε περίπτωση το σύστημα προσπαθούσε να κρατήσει κάποια προσχήματα.
Στην περίπτωση όμως του καλόγερου Εφραίμ και τα προσχήματα πήγαν περίπατο στο μοναστήρι Βατοπεδίου. Κάθε μέρα που περνάει καινούργια στοιχεία προκύπτουν σε βάρος του αλλά ο καλόγερος εξακολουθεί να ψάλει τα τροπάρια του ακόμα και στον πρόεδρο της δημοκρατίας.

Το συμπέρασμα απλό. Ο ρασοφόρος έχει μπουζουριάσει πολλούς πολιτικάντηδες κάτω απ’ το καλυμμαύκι του και δεν έχει καμιά διάθεση να πάει άκλαυτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *