Διάλογοι – φωτιά μεταξύ χρυσαυγιτών για την δολοφονική επίθεση που έκαναν σε μέλη του ΠΑΜΕ (Βίντεο)

xa_10Βασισμένο στο ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Σάββατο η «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι το βίντεο που παραθέτουμε από την τηλεόραση του Αλφα για τη δολοφονική επίθεση από ομάδα Χρυσαυγιτών στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα.

Τα θύματα της επίθεσης αναγνώρισαν στη συνέχεια τους τέσσερις κατηγορουμένους που έχουν παραπεμφθεί σήμερα στη δίκη (Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος-Αντώνιος Χατζηδάκης, Ιωάννης Καστρινός, Κυριάκος Αντωνακόπουλος), υποδεικνύοντας ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου τον Πανταζή και τον Χατζηδάκη, οι οποίοι έχουν άλλωστε παραδεχτεί ότι είναι μέλη του πενταμελούς συμβουλίου που διοικεί την Τ.Ο. Περάματος, δηλαδή ηγετικά στελέχη του τοπικού Πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Οσον αφορά τον οργανωμένο χαρακτήρα της επίθεσης από τη Χρυσή Αυγή και τον ρόλο του Πανταζή ως επικεφαλής της, μας διαφωτίζει πλήρως ο ίδιος ο Λαγός στο πλήθος των μηνυμάτων που ανταλλάσσει με στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας τον και τα οποία ακούμε στο παρακάτω βίντεο.

Το σχετικό ρεπορτάζ από την “Εφημερίδα των Συντακτών”

Ανοίγει η υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης χρυσαυγιτών στο ΠΑΜΕ

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υπόθεση της άγριας επίθεσης κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, το δικαστήριο ανοίγει τη δικογραφία για την επίθεση τάγματος εφόδου εναντίον μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, καλεί σε κατάθεση τους μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκαν αφισοκολλητές του ΚΚΕ, μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις θα ξεκινήσουν, είτε σήμερα είτε στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, με αυτήν του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικογιάννη, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι από τα μέλη του Τάγματος.

Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή κ.ά. είναι ο θεωρούμενος ως πυρηνάρχης Περάματος, Αναστάσιος (Τάσος) Πανταζής και οι Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός.

Όπως έγραφε το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» του Σαββάτου με τίτλο «Τους μακελέψαμε», νέα ντοκουμέντα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Γιάννη Λαγού με άλλα στελέχη της οργάνωσης, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αποδεικνύουν τον οργανωμένο χαρακτήρα της εγκληματικής επίθεσης, την απόλυτη γνώση του Λαγού γι’ αυτήν ήδη πριν ξεκινήσει, καθώς και την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής στη συνέχεια να τη συγκαλύψει.

Η Πολιτική Αγωγή θεωρεί την επίθεση «απολύτως στοχευμένη ενέργεια», η οποία τελούσε σε πλήρη γνώση της ηγετικής ομάδας, προκειμένου η Χρυσή Αυγή να δημιουργήσει και να «επιβάλει» συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων στην Ζώνη Περάματος.

Στη δικογραφία περιέχονται πολλά στοιχεία που συνηγορούν στην «πολιτική στόχευση» που είχε η οργάνωση για «να ελέγξει τη Ζώνη» μήνες πριν από την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και προκύπτουν επίσης σωρεία στοιχείων σε βάρος του βουλευτή Γιάννη Λαγού με κορυφαίο από αυτά, μήνυμα του προς τον «Πηρυνάρχη» Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.

Ο κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση βουλευτής, που το διάστημα πριν από την επίθεση φαίνεται να δραστηριοποιείται ιδιαίτερα για την υπόθεση «σωματείο της Χρυσής Αυγής» στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, λίγες ώρες πριν από την επίθεση στο ΠΑΜΕ φέρεται να είχε στείλει μεταξύ άλλων και το εξής μήνυμα στο κινητό του «πυρηνάρχη» Νίκαιας Γιώργου Πατέλη.

Και πολύ καλά έκανες. Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Έχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος καμιά 30αρα και πάνε από εκεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «στις 12-9-2013 και περί ώρα 23.50, στο Πέραμα Αττικής και επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας αριθ. 72, έξω από τα ναυπηγεία “Παπίλα”, οι κατηγορούμενοι Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός συμμετείχαν σε ομάδα 50 περίπου ατόμων από τις οργανώσεις της Χρυσής Αυγής Περάματος, Νίκαιας και Σαλαμίνας, με επικεφαλής το φερόμενο ως μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης της Χ.Α. στο Πέραμα Αναστάσιο Πανταζή, ντυμένοι με μαύρα ρούχα, με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής, κάποιοι δε και με παντελόνια παραλλαγής, άλλοι φορώντας κράνη μοτοσικλετιστή και άλλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με μαντίλια.

»Οι παραπάνω κατηγορούμενοι, όπως και τα λοιπά άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση άτομα-μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν, με ανθρωποκτόνο σκοπό, κρατώντας μεταξύ άλλων καδρόνια, πτυσσόμενα γκλομπ, τσεκούρια, λοστούς, στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, κοντάρια, τα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα, καθώς και ιδιοκατασκευή κονταριού με μεταλλική απόληξη και στρεβλή μεταλλική προσθήκη σε σχήμα Γ, σε βάρος 20 τουλάχιστον ατόμων-μελών της Τοπικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ, τα οποία προέβαιναν σε αναγραφή πολιτικών συνθημάτων στην περιοχή τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *