Καταγγελία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική

Μετά από «παραίνεση» του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου ο Δήμαρχος Καμίνης και ο περιφερειάρχης Σγουρός ανέλαβαν πρωτοβουλία για να «καθαρίσουν» την κατάληψη της πλατείας Συντάγματος σε συντονισμό με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, επιμελητηρίων κλπ εκτοξεύοντας μάλιστα απειλές για λήψη αστυνομικών μέτρων! «Συνήγοροι» του μεσοπρόθεσμου και της αντιλαϊκής πολιτικής με την τεχνική υποστήριξη Παπουτσή και ΜΑΤ…

Πού ήταν οι κ.κ. «εκπρόσωποι» των κατοίκων της Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής όταν οι τόνοι των χημικών και το όργιο κρατικής καταστολής και αστυνομικής βίας έπλητταν όχι μόνο την «ευταξία» της πόλης και του Συντάγματος αλλά και την υγεία των κατοίκων; Όταν τα νοσοκομεία της πόλης γέμισαν από τραυματίες διαδηλωτές με ανοιγμένα κεφάλια;  Όταν οι ορδές των ομάδων ΔΙΑΣ και Δέλτα εισβάλλανε σε καταστήματα γεμάτα ανύποπτους πελάτες και τουρίστες;
Δεν τους ακούσαμε να μιλάνε για τα μνημόνια – μεσοπρόθεσμα αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν τους εργαζόμενους στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Αποφεύγουν να φέρουν έστω για συζήτηση στα συμβούλια το θέμα του μεσοπρόθεσμου και της πολιτικής της τρόικας που επιφέρει νέες περικοπές σε Δήμους – Περιφέρειες με αποτέλεσμα απολύσεις προσωπικού, μείωση – κατάργηση κοινωνικών προγραμμάτων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Αντί γι’ αυτό αναλαμβάνουν ανοιχτά και χωρίς προσχήματα να παίξουν το ρόλο υπηρέτη της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτή την πολιτική οι εργαζόμενοι και η νεολαία την αντιπαλεύουν και θα την ανατρέψουν μαζί με όλους τους φορείς της για να ανοίξουν το δρόμο της πολιτικής και κοινωνικής απελευθέρωσης από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Οι πόλεις, οι δρόμοι και οι πλατείες τους, ανήκουν στον εργαζόμενο λαό που διαδηλώνει  και όχι στο κεφάλαιο και τους υπηρέτες του.

 

για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Άγγελος Χάγιος

Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

 

Πηγή:  http://anticapitalist-attiki.blogspot.com/2011/07/blog-post_11.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *