Κάλεσμα σε συνέλευση – κέντρο αγώνα για το ζήτημα του νοσοκομείου κρατουμένων φυλακών Κορυδαλλού

%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82%cf%83Το Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» έχει γίνει γνωστό για τις απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας στις οποίες βρίσκονται οι κρατούμενοι. Προηγούμενες εξαγγελίες της κυβέρνησης για επίλυση των προβλημάτων είχαν μοναδικό σκοπό τη δημιουργία “ανθρωπιστικών” εντυπώσεων χωρίς καμία πρακτική εφαρμογή. Οι κρατούμενοι συνεχίζουν να ζούν την «κόλαση επί γης» με τα φαινόμενα καθημερινού κατ’ ουσίαν βασανισμού των ιατρικά παθούντων κρατουμένων και τελικά δολοφονίας τους να έχουν συνέχεια. Η εγκληματική απάθεια την οποία επιδεικνύει το κρατος στους φυλακισμένους δεν είναι τύχαια.

Όντας ένα απομονωμένο κομμάτι, στον πάτο του βαρελιού της καταστολής οι άρρωστοι-κρατούμενοι δεν συνιστούν από μόνοι τους κάποιο υποκείμενο με ενδιαφέρον από τη μεριά του Σύριζα. Ο ντόρος που είχε γίνει την προηγούμενη περίοδο, αν και υποχρέωσε την εξουσία να προβεί στις εξαγγελίες, ούτε συνέχεια είχε, ούτε μπόρεσε να συσπειρώσει ένα οργανωμένο κομμάτι του κόσμου του αγώνα ώστε τα αιτήματα να έχουν δύναμη στο δρόμο και άρα δύναμη εκβιασμού. Η Ιντερνετική προπαγάνδα λειτούργησε στο να συντηρήσει την συλλογική ευαισθησία για το θέμα αλλά εκεί έδειξε τα όριά της παρά τη φιλότιμη προσπάθεια αρκετών ατόμων.

Στη δική μας λογική αυτός είναι ένας αγώνας που πέρα από ολοφάνερα δίκαιος έχει και σοβαρές προοπτικές να είναι και νικηφόρος. Τα βασικά αιτήματα που θέτουν οι τρόφιμοι του κολαστηρίου είναι η ένταξη του Αγιου Παύλου στο ΕΣΥ (δηλαδή να γίνει νοσοκομείο) και η κανονικοποίηση της αποφυλάκισης λόγω υγείας που τώρα βρίσκεται εξ ολοκλήρου στην αυθαίρετη διάθεση της δικαιοσύνης με αποτέλεσμα, με σταθερό ρυθμό, ένας άνθρωπος τον μήνα να πεθαίνει.

Η προοπτική ενός τόσο δίκαιου και πιθανόν νικηφόρου αγώνα (μέσα στην διαρκή ήττα και παρακμή των ημερών της “πρώτης φοράς αριστερά”) θέτει το ζήτημα ψηλά στις προτεραιότητές μας. Και δεν είναι μόνο αυτά: το κολαστήριο διαπλέκεται με το σύνολο των συνθηκών μέσα στις ελληνικές φυλακές, τους αγώνες και τις μάχες που δόθηκαν και θα δοθούν. Γι’αυτό και πιστεύουμε ότι πρέπει να διερευνήσουμε και τη δυνατότητα να το ανοίξουμε και πέρα από το νοσοκομείο κρατουμένων, σε επικοινωνία με πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τις φυλακές, μέσα και έξω από αυτές.

Επιπλέον στις μεσαιωνικές συνθήκες που αντικρύζουμε στο κολαστήριο μπορούμε και να δούμε την δυστοπική εικόνα της κατάρρευσης ενός δημόσιου συστήματος υγείας, το τέλος του δρόμου μια νεοφιλελεύθερης επιβολής η οποία ήδη έχει διανύσει αρκετό δρόμο.

Καλούμε άτομα και συλλογικότητες, αυτοοργανωμένες δομές, πρωτοβουλίες στη συγκρότηση συνέλευσης- κέντρου αγώνα αλληλεγγύης στους φυλακισμένους του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού. Η συνέλευση αυτή προτείνουμε να έχει ανοιχτά χαρακτηριστικά ως προς τη συμμετοχή, να αντιλαμβάνεται την πολιτική διάσταση και σημασία στη συγκυρία αυτού του αγώνα, να συνδέει συνθήκες και αιτήματα που διατρέχουν όλο το πεδίο των φυλακών και των αγώνων σε αυτές, να μιλάει απο θέση εναντίωσης στην κρατική καταστολή.
Που θα ανοίξει το θέμα και μεσα στον κόσμο του αγώνα για ανεξάρτητες δράσεις. Καλούμε άτομα και συλλογικότητες, αυτοοργανωμένες δομές, πρωτοβουλίες, όπουδήποτε στον Ελλαδικό χώρο, και ανεξάρτητα από τη συνέλευση να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα.

Καλούμε σε συνάντηση για την από κοινού συγκρότηση μια τέτοιας διαδικασίας και των επιπλέον χαρακτηριστικών της στο κτίριο Γκίνη, την Πέμπτη 24/Νοέμβρη στις 7:00μμ

Αναρχικη΄Ομοσπονδία – περιφέρεια Αθήνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *