Αλληλεγγύη στους απολυμένους συμβασιούχους στον Ιππόδρομο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ                          ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ

Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα καταγγέλλει την κυβέρνηση και την διοίκηση  του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ) για τις τις 127 απολύσεις συμβασιούχων. Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν μία μέρα μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των απολύσεων που εντάθηκαν μπροστά στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και συνεχίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση μετά από αυτή.

Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι γυναίκες, που για χρόνια εργάζονται με το απαράδεκτο δουλεμπορικό καθεστώς των συμβάσεων μιας μέρας, για 4 έως 8 μέρες εργασίας το μήνα με μεροκάματο 26 ευρώ! Πετιόνται κυριολεκτικά στο δρόμο καθώς δεν δικαιούνται αποζημίωση, ούτε επίδομα ανεργίας, ενώ όσοι έχουν συμπληρώσει το όριο συνταξιοδότησης, δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη, γιατί δεν συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα. Οι περισσότεροι (που εργάζονται από 20 μέχρι και 35 χρόνια) έχουν πρωτόδικες αποφάσεις που μετατρέπουν τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Οι απολύσεις αυτές γίνονται λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ. Σχετίζονται άμεσα  με το γεγονός ότι ο  ΟΔΙΕ είναι ανάμεσα στις δημόσιες επιχειρήσεις που θα παραδοθούν στο  κεφάλαιο, η συγκεκριμένη 100% εντός του 2011. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΔΙΕ θέλουν να παραδώσουν τον Οργανισμό στους ιδιώτες έχοντας εξασφαλίσει το λιγότερο δυνατό εργατικό κόστος, γι αυτό προετοιμάζουν και νέες απολύσεις.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του σωματείου του μόνιμου προσωπικού του ΟΔΙΕ , που έχει προσυπογράψει τις απολύσεις μέσω του εκπροσώπου του στο ΔΣ της εταιρείας. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο χώρο έκαναν τα πάντα για να αποτρέψουν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, προκειμένου να διαιωνίζουν το καθεστώς  ομηρίας και την ευελιξία των κυβερνήσεων σε ρουσφετολογικές προσλήψεις.

Καλούμε το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες, να σταθούν στο πλευρό των απολυμένων για να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις, για την κατάργηση κάθε μορφής και νόμου ελαστικής εργασίας,  μόνιμη και  σταθερή δουλειά για όλους

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

Πηγή: taxikienotita.eka@gmail.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *