Καμία ανοχή στις φασιστικές επιθέσεις!

16Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι της επίθεσης στα γραφεία αριστερής δημοτικής κίνησης!

Όλοι/ες στη Διαδήλωση, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 11 πμ, Μετρό Δάφνης

Στις 8 Δεκεμβρίου, στο Γ’ Mονομελές Αθηνών, παραπέμπεται σε δίκη νεοναζί κάτοικος Δάφνης με την κατηγορία «απρόκλητης διακεκριμένης βλάβης και οπλοκατοχής», ύστερα από έρευνα της αστυνομίας και του εισαγγελέα στο σπίτι του. Η έρευνα αποκάλυψε ναζιστικά σύμβολα και χρυσαυγίτικο υλικό και έγινε μετά από την επίθεση στο γραφείο της δημοτικής κίνησης ΜΑΡΙΔΑ (Μαχόμενη ΑΡΙστερή Δύναμη Ανατροπής στην Δάφνη και τον Υμηττό), τον Νοέμβρη του 2013.

Η επίθεση αυτή είναι μία από τις εκατοντάδες επιθέσεις που πραγματοποίησε από το 2012 και μετά η Χρυσή Αυγή (ΧΑ) ενάντια σε μετανάστες, αγωνιστές, αριστερές και αναρχικές οργανώσεις και συνδικάτα. Αποκορύφωμα αυτών ήταν η δολοφονία του Π. Φύσσα. Η προσπάθεια της ΧΑ εκείνη την περίοδο να κυριαρχήσει στον δρόμο εναντίον του εργατικού κινήματος αποκόπηκε με ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα, που ανάγκασε την κυβέρνηση Σαμαρά στη δικαστική δίωξη της ΧΑ.

Τρία χρόνια μετά τα δικαστήρια, η αστυνομία, το βαθύ κράτος και η συγκυβέρνηση συνεχίζουν να ανέχονται, να παρέχουν στήριξη και να υποθάλπουν την ΧΑ και τις διάφορες νεοναζιστικές οργανώσεις. Ο σκοπός τους, εξάλλου, είναι κοινός. Οι δικαστές που κρίνουν συνταγματικά τα μνημόνια και παράνομες τις απεργίες, η αστυνομία που προστατεύει την υποταγμένη Βουλή από τις διαδηλώσεις και οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάθε συμφέρον να πριμοδοτούν αντεργατικές και αντικομμουνιστικές συμμορίες. Τέτοιες συμμορίες θέλουν οι εργοδότες και οι επιχειρηματίες, ενάντια στους εργαζόμενους, στους απεργούς, στα σωματεία, να εκφοβίζουν και να τρομοκρατούν όποιον αντιδρά, διεκδικεί και αγωνίζεται.

Επιπλέον, μετά την ντροπιαστική υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στις διαταγές του κεφαλαίου και της ΕΕ, η ΧΑ δημαγωγεί πάνω στον εξευτελισμό του, ταυτίζοντας τους προδότες της αριστεράς με την αριστερά και τους εργατικούς αγώνες. Ακόμα, εκμεταλλευόμενη την απογοήτευση και την αίσθηση αδιεξόδου, επιχειρεί να δηλητηριάσει την κοινωνία με ρατσισμό. Προτείνει στους Έλληνες εργαζόμενους να κυνηγήσουν τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους πιο αδύναμους αντί για τους πραγματικούς υπαίτιους της φτώχειας μας, τους εργοδότες, τους μνημονιακούς, την ΕΕ, το καπιταλιστικό σύστημα.

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και η νεολαία δεν πρέπει να παρασυρθούμε. Η αποτυχία και η αηδιαστική κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αποτυχία δικιά μας και σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνει τα τσιράκια των εφοπλιστών, τους νοσταλγούς του Χίτλερ και της Χούντας. Δεν πρέπει να αφήσουμε το ρατσιστικό δηλητήριο να διαδοθεί στις γειτονιές μας, στους χώρους δουλειάς μας, στις σχολές μας. Με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις να αντιμετωπίσουμε παντού τις προσπάθειες των φασιστών να ξαναστήσουν τάγματα εφόδου, να ανοίξουν γραφεία–ορμητήρια. Να επιβάλλουμε και να εκμεταλλευτούμε κάθε δικαστική δίωξη, για να συμβάλλουμε με κινητοποιήσεις στην επιβολή παραδειγματικής τιμωρίας σε κάθε επίδοξο εμπρηστή και δολοφόνο. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν ένα ακόμα εργαλείο δίπλα στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που στήνουν συγκυβέρνηση και ΕΕ εναντίον μας.

ΟΚΔΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *