Ημερίδα-πρόκληση της εφημερίδας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”

Η εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” οργανώνει το Σάββατο 17 Δεκέμβρη (10.30π.μ., στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης) ημερίδα με θέμα “Αναπτυξιακή Σύμπραξη Κράτους-Τραπεζών-Επιχειρηματιών”, με τη συμμετοχή υπουργών και εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, της Ε.Ε., καθώς και ελληνικών, των κεντρικών ευρωπαϊκών και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” (που έχει απλήρωτους 11 μήνες τους εργαζόμενούς της, προχωρά σε νέες απολύσεις, προσπαθεί να τους επιβάλλει ατομικές συμβάσεις και απειλεί με μηνύσεις όσους συνδικαλιστές εργαζόμενους αντιστέκονται)  καλεί τους επιχειρηματίες (που έχουν γίνει πρωταθλητές των απολύσεων, της ελαστικής και απλήρωτης εργασίας…), τους εκπροσώπους κυβέρνησης, μνημονιακών κομμάτων, Ε.Ε. και Κεντρικών Τραπεζών (που με τα μνημόνια και την πολιτική τους έχουν οδηγήσει 1,5 εκατομ. εργαζόμενους στην ανεργία, έχουν βάλει λουκέτο σε χιλιάδες μικρά μαγαζιά κι επιχειρήσεις,  έχουν βυθίσει τη χώρα στη φτώχεια και την εξαθλίωση…) και τις ελληνικές τράπεζες (που αφού καρπώθηκαν 280 κρατικά, δηλ. δικά μας, δις ευρώ  τώρα εξασκούνται στο ευγενές έργο της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας…) να συζητήσουν για την “ανάπτυξη” και την “επιχειρηματικότητα”…
Καλεί μάλιστα και τους αναγνώστες της και τους πολίτες της Θεσ/νίκης να πουν τις απόψεις τους και να καταθέσουν τα σχόλια τους.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση και θα παραβρεθούμε μαζικά το Σάββατο στις 10.30 το πρωί στην ημερίδα.
Πολλά βέβαια για “ανάπτυξη” και “επιχειρηματικότητα” δεν έχουμε να πούμε, παρ’ εκτός του ότι η μόνη ανάπτυξη που μπορεί να φανεί χρήσιμη για τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχει σαν απαραίτητη προϋπόθεση να ξεκουμπιστούν από τον τόπο μας και τη ζωή μας όλοι οι συνδαιτυμόνες της ημερίδας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *