Μηνύσεις σε εργάτες της ΕΛ.Β.Ο

Συμπληρώθηκε σήμερα ένας χρόνος από την ημέρα που (τιμή μας) εκδικάστηκε η μήνυση εναντίον της παράταξης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΕΝΟΤΗΤΑ εργ. ΕΛ.Β.Ο. και κάτσαμε στο εδώλιο εγώ και ο συνάδελφος Σταύρος Ναθαναήλ.

Αφορμή της μήνυσης η ανακοίνωση της παράταξης για την Γενική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την οποία η ανακοίνωση χαρακτήρισε τουφεκιά στον αέρα, τις δε πλειοψηφίες που αποφάσισαν την απεργία εργατοπατέρες και γραφειοκράτες.

Τα πραγματικά αίτια όμως των μηνύσεων ήταν προφανή: ήταν να φιμωθεί άμεσα να κατασταλεί συγκεκριμένα κάθε φωνή που ξεφεύγει από τα πλαίσια της στενής καθοδήγησης είτε αυτή είναι κομματική είτε είναι εργοδοτική, να μπει άμεσα φραγμός στην ανεξάρτητη δράση, να μην σπάσουν τα σύνορα των καθεστωτικών παρατάξεων, που μπορεί προσχηματικά στις συνελεύσεις και στα Διοικητικά συμβούλια να διαφωνούν αλλά όταν έχουν να κάνουν με ανεξάρτητα, ταξικά σχήματα συνασπίζονται για να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό.

Η απόφαση του δικαστηρίου καταπέλτης για τους μηνυτές και βαριά σκιά για τη ΓΣΕΕ το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο της ΕΛ.Β.Ο.

Τόλμησαν να συρθούν (και πανηγυρικά να ηττηθούν) στα δικαστήρια μηνύοντας εργαζόμενους της ΕΛ.Β.Ο. όταν δεν τόλμησαν να μηνύσουν αυτούς που κατάντησαν την ΕΛ.Β.Ο. εργοστάσιο – φάντασμα.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έστελνε εξώδικα σε εργάτες της ΕΛ.Β.Ο. την ώρα που έλεγε ναι στην τρόικα και στο δημοψήφισμα, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης μας έστελνε και αυτός εξώδικα και μας υπέβαλε μηνύσεις την ίδια ώρα που εργοστάσια κλείνουν και δεν ανοίγει ρουθούνι στην πόλη.

Η μεγάλη τους ήττα όμως δεν ήταν και δεν θα είναι στις αίθουσες των δικαστηρίων και στις δικαστικές αποφάσεις, η μεγάλη ήττα των βολεμένων γραφειοκρατών είναι το γεγονός ότι απέναντι τους βρίσκονται εργαζόμενοι οι οποίοι δεν συμβιβάζονται με το άδικο, και δεν τους αρέσει η ανάθεση, η μεγάλη τους ήττα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται, η μεγάλη τους ήττα είναι ότι οι εργαζόμενοι όλο και περισσότερο δεν βολεύονται πια στα κομματικά υπόστεγα τους αρέσει ο αέρας, η βροχή, η ελευθερία να αποφασίζουν χωρίς προστάτες για το παρόν και το μέλλον τους.

Ναθαναήλ Σταύρος,  Μέλος Δ.Σ. Ε.Κ.Θ. και μέλος Δ.Σ. Σωματείου ΕΛ.Β.Ο.

Σιτέλας Κώστας, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου ΕΛ.Β.Ο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *