“Θα μας πάρουν με τις πέτρες”

«Και τι θέλετε, να χρεοκοπήσουμε;»!!!

Στην αρχή μας είπαν:
«Αλλαγές στο Ασφαλιστικό (σ.σ.: εννοούσαν διάλυση του Ασφαλιστικού) ή χρεοκοπία;»…

Ακολούθως ισχυρίστηκαν:
«Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (σ.σ.: εννοούσαν επιβολή εργασιακών σχέσεων τύπου «Νταχάου») ή χρεοκοπία;»…

Στη συνέχεια και αφού πρώτα οι «παπαγάλοι» τους προλείαναν το έδαφος με… αθώα ερωτήματα του τύπου
«ΔΝΤ ή χρεοκοπία;»,
«τρόικα ή χρεοκοπία;»,
πέρασαν στο προκείμενο:
«Μνημόνιο (τουτέστιν: μειώσεις μισθών, κατακρήμνυση συντάξεων, κατάργηση δώρου, φοροεπίθεση κλπ.) ή χρεοκοπία;»…

Στην πορεία εφαρμογής του «σωτήριου» μνημονίου, δίπλα στα κεντρικά τρομοκρατικά «διλήμματα» με τα οποία ουδέποτε σταμάτησαν να βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη, είχαμε και τις απειλές… ειδικής στόχευσης:
«Απολύσεις ή χρεοκοπία;»,
«μείωση κρατικών δαπανών (σ.σ.: εννοούσαν διάλυση της Παιδείας, της Υγείας και κάθε υπολείμματος κοινωνικής πρόνοιας) ή χρεοκοπία;»,
«νέες αυξήσεις φόρων ή χρεοκοπία;»…

Ενα χρόνο αργότερα, και ενώ παράλληλα μας έλουσαν με «γλυκόλογα» (σ.σ.: «όλοι μαζί τα φάγαμε», «κοπρίτες» κλπ.), επανήλθαν δριμύτεροι:
«Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία (και… τανκς);»,
«Εφαρμοστικός ή χρεοκοπία;»,
«ιδιωτικοποιήσεις (σ.σ.: ξεπούλημα άνευ προηγουμένου δηλαδή) ή χρεοκοπία;»,
«νέα φορολεηλασία ή χρεοκοπία;»…

Κάπως έτσι πορεύεται η Ελλάδα δυο σχεδόν χρόνια. Αλλά τώρα πια, έπειτα από την τόσο παθιασμένη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να μας διασώσει από την χρεοκοπία, έφτασε η ώρα. Τώρα πια δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Το παζλ ολοκληρώθηκε:
Και μνημόνιο,
και μειώσεις μισθών,
και αφαίμαξη των συντάξεων,
και ξεπούλημα των πάντων,
και φορογιουρούσι,
και εργασιακές σχέσεις – απαρτχάιντ,
και απολύσεις,
και μετά από όλα αυτά τα… «σωτήρια»,
πάρτε από πάνω και μια (σ.σ.: «επιλεκτική»…) χρεοκοπία!

Αυτοί είναι οι «σωτήρες»!

Αυτό ήταν το προαποφασισμένο σχέδιο:
Να ρημάξουν τον ελληνικό λαό, να του φορτώσουν τα βάρη της κρίσης που προκάλεσαν οι εκμεταλλευτές του, να τον βυθίσουν στον γκρεμό της ανεξέλεγκτης πτώχευσης και μετά, με «καθαρό» το έδαφος, να προχωρήσουν στις μεταξύ τους… «επιλεκτικές» διευθετήσεις.

Αυτά είναι τα «μνημόνια» που αδίστακτα οι κεφαλαιοκράτες, οι τραπεζίτες, οι κερδοσκόποι, οι τοκογλύφοι, οι ομολογιούχοι, οι κυβερνώντες – υπηρέτες τους και τα «αντιπολιτευόμενα» πολιτικά τους ανδρείκελα, εφαρμόζουν πάνω στην πλάτη του ελληνικού λαού.
Χρεοκοπούν, καταστρέφουν, εξανδραποδίζουν τον κόσμο του μόχθου για να εξασφαλίσουν ότι το μερίδιο της ζημιάς που αναγκαστικά θα κληθεί να καταβάλει η πλουτοκρατία για την κρίση που η ίδια δημιούργησε θα είναι το ελάχιστο δυνατό.

Αυτό ήταν εξ αρχής το «πλάνο» τους:

Επέφεραν την φτωχοποίηση τως εργαζομένων.
Επιτάχυναν την ερημοποίηση της χώρας.
Προκάλεσαν ένα εκατομμύριο άνεργους.
Εσπειραν χιλιάδες «λουκέτα».
Δημιούργησαν μια Ελλάδα της καθημερινής δυστυχίας, της ανείπωτης ανέχειας και της γενικευμένης ανασφάλειας.
Γύρισαν τον τόπο σε συνθήκες προπολεμικής μιζέριας.
Και τώρα λανσάρουν το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» με όρους 21ου αιώνα!

Ας θυμηθούμε:

Πόσες και πόσες φορές δεν ακούσαμε τον Παπανδρέου να πουλάει «πατριωτισμό» και να διαλαλεί ότι η πολιτική του… «προφυλάσσει τη χώρα από τη χρεοκοπία»;
Σε πόσα και πόσα Υπουργικά Συμβούλια, σε πόσα και πόσα διαγγέλματα, σε πόσες και πόσες δημόσιες εμφανίσεις, σε πόσα και πόσα «ραβασάκια» που μετέφεραν οι φίλοι του στα ΜΜΕ, δεν ακούστηκε και δεν γράφτηκε: «’Η εφαρμόζουμε την πολιτική των μνημονίων ή χρεοκοπούμε»;

Επί δυο χρόνια ακατάπαυστα, πόσες και πόσες φορές ο πρωθυπουργός, τα κυβερνητικά στελέχη και τα πολιτικά τους δεκανίκια, δεν εμφανίστηκαν με θράσος τριακοσίων πιθήκων ενώπιον του λαού για να κατακεραυνώσουν κάθε φωνή καταδίκης της πολιτικής τους, λέγοντας:
«Και τι θέλετε, να χρεοκοπήσουμε;»!

Ε, λοιπόν, αυτοί είναι,
οι «και τι θέλετε, να χρεοκοπήσουμε;»,
που από προχτές με θράσος εξακοσίων πιθήκων (διπλάσιο δηλαδή θράσος από το προηγούμενο) μας λένε:
Ε, δεν είναι και τόσο κακό να χρεοκοπήσουμε!

Μάλιστα έχουν την αναίδεια να ζητούν και… περγαμηνές, γιατί – όπως διαβεβαιώνουν τα εκατομμύρια θύματά τους – τα «κατάφεραν» και τους εξασφάλισαν μια προνομιακή μεταχείριση:
Χρεοκοπία μεν, αλλά… «επιλεκτική»!

 

Οι νεοσυντηρητικοί

Οι Λατίνοι έλεγαν scripta manent. Οι Ελληνες λέμε «τα γραπτά μένουν». Και επειδή ακριβώς μένουν, αποκαλύπτουν και αλήθειες που αρκετοί, και πρώτα πρώτα ο συγγραφέας τους, θα ήθελαν να μείνουν στο σκοτάδι.

ΠΡΙΝ από 31 μήνες, τον άγριο Δεκέμβριο του 2008, λίγο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξιφουλκούσε κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «υπονομεύεται καθημερινά η εμπιστοσύνη του λαού μας στη δημοκρατία» και συμπληρώνοντας (προφητικά; ) «θα μας πάρουν με τις πέτρες».

ΣΤΗΛΙΤΕΥΟΝΤΑΣ (τότε!) την «κυβέρνηση που αγνοεί τη φωνή της κοινωνίας» προσδιόριζε με σαφήνεια το πρόβλημα: «Εχουμε μια κυβέρνηση σε πολιτική παρακμή, που καταρρέει κάτω από τα δικά της αδιέξοδα. Ο πολιτικός της χρόνος έχει τελειώσει. Χωρίς την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και γαντζωμένη στην εξουσία σέρνει τώρα τη χώρα σε περιπέτειες».

ΕΙΝΑΙ εντυπωσιακό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας πριν από τριάμισι χρόνια στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του, διατύπωσε με ακρίβεια αυτά που διαπιστώνουν και σήμερα οι Ελληνες πολίτες! Κι ακόμη περισσότερο, τόλμησε (εγκαίρως; ) να σκιαγραφήσει τι σημαίνει «νεοσυντηρητικό κράτος» σε όλες του τις διαστάσεις.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ λοιπόν μέχρι κεραίας τις επισημάνσεις του Γιώργου Παπανδρέου:

«Νεοσυντηρητικό είναι ένα κράτος

1 που υπονομεύει τη δύναμη της οργανωμένης κοινωνίας, των συλλογικών μορφών διαπραγμάτευσης,

2 που προωθεί τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών,

3
τη βίαιη αναδιανομή του πλούτου, μέσα από ένα άδικο φορολογικό σύστημα που χαρίζει στους πλούσιους και αφαιρεί από τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδήματα,

4 τη χρήση του φόβου, της ανασφάλειας των ασύμμετρων απειλών, των εξωτερικών εχθρών, για να κάμψει κάθε αντίσταση των πολιτών της συντηρητικής πολιτικής».

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ του τότε ήταν ότι ένα τέτοιο κράτος «καταλήγει σε μια βαθιά κοινωνική ανισότητα, καταλήγει σε ένα κράτος διαφθοράς, καταλήγει σε ένα κράτος ανικανότητας».

ΠΟΙΟΣ μπορεί σήμερα, βιώνοντας την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να διαφωνήσει με αυτές τις καίριες επισημάνσεις;

Ή, ΓΙΑ να δώσουμε και πάλι το λόγο στον Γιώργο Παπανδρέου του 2008, ο μέσος Ελληνας πολίτης δεν μπορεί παρά να προσυπογράψει και μια άλλη σημαντική παρατήρηση που έκανε τότε και η οποία στιγματίζει με απόλυτο τρόπο την πολιτική που ακολουθεί σήμερα ο ίδιος.

ΟΠΩΣ λοιπόν έγραφε τότε: «Η ανικανότητα την οποία βλέπουμε και εμείς σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι απλώς μια ανικανότητα τεχνοκρατική, είναι βαθιά συνδεδεμένη με την ιδεολογία τους, τη φιλοσοφία τους, το νεοσυντηρητισμό τους, τον τρόπο με τον οποίο ασκούν εξουσία».

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ

Και το ανάλογο βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=o-_aHI7D_EQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *