Για το εργατικο ατυχημα στο Δημο Ρόδου

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Ρόδος 11/1/17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Θύμα τροχαίου ατυχήματος έπεσε στις 5.30 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία, 42χρονος υπάλληλος με σύμβαση ορισμένου χρόνου της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του νησιού.

Ο 42χρονος υπάλληλος της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Ρόδου , βρισκόταν σε απορριμματοφόρο το οποίο κινούνταν από την Φανερωμένη προς την Ιαλυσό με σκοπό την αποκομιδή των σκουπιδιών. Επί της λεωφ. Ηρακλειδών, στο 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καμείρου το απορριμματοφόρο σταμάτησε και ο 42χρονος αφού άδειασε τον κάδο επιχείρησε να τον βάλει στη θέση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα εκείνη και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονος χτύπησε τον 42χρονο υπάλληλο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στα πόδια.
Κάτω από αυτές τις δυσάρεστες συνθήκες πρέπει να αναφερθούμε άλλη μια φορά στην έλλειψη παροχής των ειδών ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους του Δήμου από τις υπηρεσίες του τα τελευταία χρόνια (π.χ. φωσφορούχα γιλέκα, κράνη κλπ ) .

Μετά από πολλές προσπάθειες των συλλόγων ,μόλις τον Δεκέμβριο του 2016 ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός , η προμήθεια και η παραλαβή κάποιων ειδών .

Επισημαίνουμε επίσης την έλλειψη εκπαίδευσης των εργαζομένων από ειδικευμένο τεχνικό ασφαλείας τον οποίο οφείλει να προσλάβει ο Δήμος , ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την πρόληψη των ατυχημάτων , όλα αυτά βέβαια πρέπει να συμβαίνουν σε εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή & την ασφάλεια των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Είναι γνωστό ότι στην καθαριότητα οι συνάδελφοι μόνιμοι, αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και η εντατικοποίηση της δουλειάς , ως αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού , οδηγεί πολλές φορές σε άσχημα αποτελέσματα .

Απαιτείται λοιπόν η οργάνωση των υπηρεσιών του Δ.Ρ. να είναι σε τέτοιο επίπεδο που να μπορεί να προστατεύσει τη ζωή των εργαζομένων , όταν μάλιστα απαιτεί απ΄αυτούς να είναι παραγωγικοί και ευσυνείδητοι .

Ο Δήμος Ρόδου τέλος πρέπει να φροντίσει για την υπεράσπιση των νομικών δικαιωμάτων του συναδέλφου έναντι αυτού που προκάλεσε το ατύχημα!

Στον συνάδελφο ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *