Ή θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε ή θα σηκώσουμε πύργο ατίθασο απέναντί τους!

Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών

την Παρασκευή 13 Γενάρη, 6.30μ.μ. 

στη Μορφωτική Κίνηση Αμπ/πων

(Θερίσσου 22 και Θησέως 13, 

δίπλα στο Δημαρχείο Αμπ/πων)


Μέρες παγωμένες στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όλη την πόλη κι όλη τη χώρα, μα γι αυτό δεν φταίει μόνο ο χειμώνας κι ο καιρός…
Σε μια περίοδο που στη Δυτική Θεσσαλονίκη και τις εργατικές συνοικίες της πόλης, χιλιάδες άνθρωποι ζουν στα όρια της απόλυτης φτώχειας και της εξαθλίωσης, μετά την απόλυση από τη δουλειά ή το κλείσιμο του μαγαζιού, της μικρής επιχείρησής τους, χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν ευκαιριακά και για ένα κομμάτι ψωμί ή απλήρωτοι ενώ οι συνταξιούχοι βλέπουν τη σύνταξη για την οποία μια ζωή δούλευαν να γίνεται “πενταροδεκάρες”, χιλιάδες άνθρωποι “ζουν” με κομμένο ρεύμα και νερό, σ’ ένα σπίτι σκοτεινό και παγωμένο, που κινδυνεύουν κι αυτό να το χάσουν είτε από έξωση είτε από πλειστηριασμό και κατάσχεση από την τράπεζα ή το κράτος…
Σε μια περίοδο που στη Θεσσαλονίκη κυβέρνηση-Ε.Ε. και κεφάλαιο προχωρούν με ταχείς ρυθμούς (αν δεν το ‘χουν ήδη κάνει) το ξεπούλημα αεροδρομίου, λιμανιού, νερού, στρατοπέδων και γενικά της δημόσιας γης και των αγαθών ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζουν σε βαθμό διάλυσης κάθε δημόσια υπηρεσία που αφορά σε κοινωνικά δικαιώματα όπως η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια κ.ά. και λίγες δεκάδες χιλιόμετρα μακριά δηλητηριάζουν τη γη και το νερό, καταστρέφουν τα δάση για να βγάλουνε χρυσό.

Πάλι για το γκριζόμαυρο που σκεπάζει τη ζωή μας θα μιλήσουμε; Όχι! Για ένα αεράκι που τα σύννεφα μπορεί να διώξει είναι ο στόχος μας κουβέντα ν’ ανοίξουμε!
Γιατί στην ίδια περίοδο που όλα μαύρα φαίνονται κι ένα κλίμα ηττοπάθειας ένα “κίνημα από τα κάτω” φαίνεται όλο και περισσότερο να αναπτύσσεται στην πόλη μας, να καταγράφει μια σειρά από μικρές νίκες και να φωτίζει την ελπίδα ότι η πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου δεν είναι ανίκητη, μπορεί να ανατραπεί  και ν’ ανοίξει ο δρόμος για μια ζωή μ’ αξιοπρέπεια για όλους όσους ζουν σ’ αυτή τη χώρα…

Η  Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, γέννημα του βροντερού λαϊκού ΟΧΙ στο δημοψήφισμα αλλά κι ένας απ’ τους γεννήτορες αυτού του δυναμικού αποφασιστικού κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και του ανεξάρτητου κέντρου αγώνα που το οργανώνει, του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, θέλει να συμβάλει σ’ αυτό. Γιατί είναι ανάγκη των καιρών να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τα βήματα εκείνα που θα φέρουν το μήνυμα του κινήματος σε κάθε γειτονιά και κάθε άνθρωπο που η καπιταλιστική κρίση στα έσχατα όρια της φτώχειας έχει φέρει, να τον καλέσουμε να ρίξει το “τείχος” της ντροπής και αυτοενοχοποίησης και στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή να μπει…

ü  γιατί ΣΤΕΓΗ – ΡΕΥΜΑ – ΝΕΡΟ – ΘΕΡΜΑΝΣΗ – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ είναι δικαίωμα όλων όσων ζουν σ’ αυτή τη χώρα!

ü  γιατί ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για να τα κερδίσουμε είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για τα φτωχά λαϊκά στρώματα!

ü  γιατί, όπως κάθε Τετάρτη το «ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ» κάνει το δικαστικό μέγαρο να σείεται, έτσι κι όλη η πόλη, όλη η χώρα μπορεί να ξεσηκωθεί και να φωνάξει: «ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ»!

Την Παρασκευή 13 του Γενάρη (6.30μ.μ., στο χώρο της Μορφωτικής Κίνησης Αμπελοκήπων) συζητάμε τις δράσεις στις γειτονιές της Δυτικής Θεσ/νίκης αλλά και τις προτάσεις για κοινή δράση όλων των αγωνιστικών σωματείων και συλλογικοτήτων καθώς και των θεματικών ή κατά χώρους συντονισμών της πόλης μας, όλων όσων θέλουν “να πάνε τα πράγματα αλλιώς”. 
Για το Συντονισμό των Κινημάτων της πόλης, που τον αγώνα για τα μικρά και τα μεγάλα της ζωής μας θα σχεδιάσει, για τη δουλειά και το ψωμί, τη στέγη και το ρεύμα, τα σχολεία και τα νοσοκομεία, το πάρκο και τους ελεύθερους χώρους στα πρώην στρατόπεδα, το λιμάνι και το νερό μας και ταυτόχρονα για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την απαλλαγή από τη “θηλειά” της Ε.Ε. και του ευρώ.

Για να πάρουμε πίσω τη ζωή και τα όνειρα που μας κλέψανε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *