Οι Ρώσοι δεν έχουν μόνο ένα «ροζ» βίντεο με τον Τραμπ, λένε πηγές της CIA

Πριν ακόμη Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα σκάνδαλο που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην Αμερική για το κατά πόσο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι χειραγωγούμενος από το Κρεμλίνο.

Πρόκειται για την υπόθεση της απόρρητης έρευνας που έχουν στα χέρια τους οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία έχει έναν φάκελο με στοιχεία που «καίνε» τον Ντόναλντ Τραμπ και τον καθιστούν ευάλωτο, σε σημείο χειραγώγησης, από το Κρεμλίνο.

Ο φάκελος φέρεται να περιλαμβάνει οικονομικά στοιχεία που δείχνουν τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα, αλλά και «ροζ» βίντεο από όργια στα οποία είχε συμμετάσχει ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ κατά της επισκέψεις του στη Ρωσία στο παρελθόν. Μάλιστα νέες διαρροές από τη CIA αναφέρουν πως δεν πρόκειται για μόνο ένα «ροζ» βίντεο.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται πηγές από τη CIA, οι πληροφορίες για τον εν λόγω φάκελο είναι βάσιμες και τα «ροζ» βίντεο είναι περισσότερα από ένα. «Υπάρχουν περισσότερες από μια κασέτες, όχι μόνο με βίντεο αλλά και με ήχο, τραβηγμένο στη Μόσχα αλλά και την Αγία Πετρούπολη», ανέφερε ο δημοσιογράφος του BBC Πολ Γουντ, σε ανταπόκρισή του από την Ουάσινγκτον.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, ο αμερικανικός Τύπος γνώριζε εδώ και καιρό αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να τις επιβεβαιώσει. «Έστειλα μήνυμα στην CIA στις αρχές Νοεμβρίου για να τους ρωτήσω για αυτές τις κατηγορίες. Ηταν παράνομο για τους αξιωματούχους να μου μιλήσουν αλλά έλαβα ένα μήνυμα μέσω ενδιάμεσου ότι η υπηρεσία θεωρεί βάσιμες τις πληροφορίες αυτές. Την ίδια ώρα, μου αποκάλυψε ότι πηγή δεν είναι μόνο ο πράκτορας της MI6 αλλά και κάποιος άλλος», σημείωσε ο Πολ Γουντ.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική έκθεση για τον φάκελο του Κρεμλίνου που καίει τον Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να έχει συνταχθεί από τον πράκτορα της βρετανικής MI6 Κρίστοφερ Στιλ, την περίοδο που ήταν σε εξέλιξη η προεκλογική εκστρατεία.

Από την πλευρά του ο Τραμπ διαψεύδει όλες τις πληροφορίες και βρίσκεται πλέον σε ανοιχτή σύγκρουση με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Σημειώνεται πως σε σχετική διάψευση προχώρησε και το Κρεμλίνο. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «οργισμένος» με τις μυστικές υπηρεσίες τις οποίες και κατηγόρησε πως βρίσκονται πίσω από αυτές τις διαρροές.

«Ηταν πραγματικά ντροπιαστικό που οι πληροφορίες αυτές διέρρευσαν. Τις διάβασα, είναι ψεύτικες» είπε ο Τραμπ, και πρόσθεσε: «Άρρωστοι άνθρωποι, άρρωστα μυαλά, έγραψαν αυτά τα σκατά». Επιπλέον ισχυρίστηκε πως ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Τζέιμς Κλάπερ επικοινώνησε μαζί του για να «καταγγείλει» αυτές τις πληροφορίες ως «ψευδείς και μυθοπλαστικές». «Πρόκειται για αποκύημα φαντασίας, με ψεύτικα στοιχεία» έγραψε οο Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Πάντως ο Τζέιμς Κλάπερ, τον οποίο ενέπλεξε στην υπόθεση ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση οι μυστικές υπηρεσίες με αυτές τις διαρροές, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει άποψη για την αξιοπιστία τους. «Εξέφρασα την βαθιά μου απογοήτευση που οι διαρροές εμφανίζονται στον Τύπο και συμφωνήσαμε και οι δύο ότι είναι διαβρωτικές και προκαλούν βλάβες στην εθνική μας ασφάλεια», είπε.

Σημειώνεται πως η επίσημη ενημέρωση από τις μυστικές υπηρεσίες αποτελεί σπάνιο φαινόμενο και είναι ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί.

Πηγή: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *