ΠΡΩΤΟΣ ΘΕΜΟΣ – Από κομιστής λαγός της ΝΔ – Οι σκοτεινές διαδρομές δεκάδων εκατομμυρίων

Από κομιστής λαγός της ΝΔ: Ο ρόλος του Θέμου Αναστασιάδη και της εφημερίδας του στην πολιτική αντιπαράθεση και την τοξική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε εκετενές δημοσίευμα στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή 22/1, σε τρεις φάσεις εξελίσσεται η σκληρή συντονισμένη και χωρίς αρχές και όρια επίθεση κατά της κυβέρνησης, σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου. Εν αρχή είναι το Πρώτο Θέμα και ο Θέμος Αναστασιάδης που δημοσιεύουν κάθε βδομάδα μια ζουμερή δήθεν είδηση. Συνήθως τα σχετικά ρεπορτάζ που παράγονται από ειδικές ρεπορταζιέρες έχουν στόχο έναν υπουργό, κάποια γυναίκα της κυβέρνησης, κάποια σύζυγο, ξαδέλφη ή φίλη υπουργού, ή και κάποιες γενικότερες αποκαλύψεις, όπως για παράδειγμα η πρόσφατα η βόμβα για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο. Σε δεύτερη φάση το σχετικό θέμα του θέματος εισβάλλει στην πολιτική αντιπαράθεση και γίνεται ερώτηση, κομματική ανακοίνωση, ή και δήλωση παράγοντα ή και του ίδιου του αρχηγού της ΝΔ.

Συμπληρωματικά σπεύδουν στο σχετικό ψαχνό και οι περισσότεροι της ήσσονος αντιπολίτευσης. Σε τρίτη φάση, τα γνωστά κανάλια, με πρώτο και μαχητικότερο τον Σκάι του Γιάννη Αλαφούζου, αναλαμβάνουν να διακινήσουν το θέμα στους τηλεθεατές τους όχι πλέον απλώς ως δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, αλλά ως μέγα πολιτικά θέμα στο οποίο έχει καβαλήσει το σύνολο της μνημονιακής αντιπολίτευσης. Από την άποψη αυτή ο εκδότης της επίμαχης εφημερίδας που χαρακτηρίστηκε παλιότερα κομιστής παίζει σήμερα τον ρόλο του λαγού για να κερδίσουν την κούρσα η Δεξιά και οι γνωστοί της φίλοι της οικονομικής ελίτ.

Ετσι ο Θέμος και το Πρώτο Θέμα του έχουν αναδειχτεί τον τελευταίο καιρό σε αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια να ανατραπεί η κυβέρνηση Τσίπρα. Πρόκειται για μια επιχείρηση ανωμαλίας, εξηγεί υπουργός της κυβέρνησης που γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα. Από τη συζήτηση μαζί του, όμως, όπως και με άλλα κυβερνητικά στελέχη προκύπτει ότι η ανοιχτή γραμμή μεταξύ του Αναστασιάδη της ΝΔ, κύκλων της διαπλοκής και κυκλωμάτων που κινούνται στα όρια της νομιμότητας, επιτρέπει να συντονίζονται όλες οι δυνάμεις και φέρνει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.

Οι δημοσιογραφικές βόμβες του Πρώτου Θέματος γίνονται σημαία από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον αρχηγό της, ενώ το κανάλι του Αλαφούζου αναλαμβάνει την πλύση εγκεφάλου. Εφαρμόζεται η γνωστή συνταγή «λέγε, λέγε κάτι θα μένει» που στόχο έχει να κατεδαφίσει το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Το φαιόν και χάριν έχει: Κίτρινη δημοσιογραφία, μαύρα ταμεία, ροζ ιστορίες γαλάζιες αγάπες

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε εκετενές δημοσίευμα στο Documento ο Αναστασιάδης έχει κατορθώσει κάτι σπάνιο για δημοσιογράφο, αν μπορούμε να τον πούμε δημοσιογράφο, κατά το μέσο είναι το μήνυμα, αυτός έχει καταφέρει να στέκεται να φέρεται να μιλάει και να γράφει έτσι ώστε ο ίδιος να είναι το θέμα. Ο Θέμος είναι το θέμα και όχι μόνο το Πρώτο Θέμα. Αλλά και το θέμα συζητήσεων αντιπαραθέσεων καβγάδων συγκρούσεων. Το θέμα, το οποίο έφτασε μέχρι την Εξεταστική και τις ολομέλειες της Βουλής, απασχόλησε τον πρωθυπουργό, την αντιπολίτευση, τον Βενιζέλο, τον Μητσοτάκη, ακόμη και τον Λοβέρδο.

Οι σακούλες με τα μαύρα, το πρόστιμο εκατομμυρίων και ο αθώος Θέμος

Ο Θέμος Αναστασιάδης είναι ίσως ο μοναδικός Ελληνας ο οποίος παρότι πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, ή μάλλον με τις μαύρες σακούλες υπό μάλης, κατάφερε να διαμορφώσει επικοινωνιακά την εικόνα του συκοφαντημένου αρχικά και στη συνέχεια του αθώου. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να επιτεθεί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε αναφέρει στη Βουλή την υπόθεση με τα πέντε εκατομμύρια του Θέμου, αποκαλώντας τον πρωθυπουργό συκοφάντη και τον εαυτό του αθώο. Τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα ότι ο Αναστασιάδης πιάστηκε με χρήματα που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, ότι η εις βάρος του έρευνα από το ΣΔΟΕ διήρκησε χρόνια, ότι πλήρωσε για να σταματήσει η δίωξη εναντίον του και πως είπε ψέματα για την προέλευση των χρημάτων μάλλον χάνονται στη σιωπή ή την παραπλανητική αφήγηση των MME.

Η αλήθεια είναι ότι ο Θ. Αναστασιάδης αποδέχθηκε τη φοροδιαφυγή και πλήρωσε τον αναλογούντα φόρο για να σταματήσει η δίωξη εναντίον του. Ο εκδότης του Πρώτου Θέματος όχι μόνο δεν κρίθηκε αθώος αλλά θα πρέπει να καταβάλει το σύνολο των χρημάτων που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει με το πόθεν έσχες του, περίπου τέσσερα εκατομμύρια έπειτα από καταλογισμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αρκεί να καθαρογραφεί η απόφαση του δικαστηρίου, κάτι που περιέργως δεν έχει συμβεί επτά μήνες αργότερα.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ εντόπισε ότι ο Θ Αναστασιάδης είχε σχέση με τουλάχιστον πέντε offshore εταιρείες

Από τον λογαριασμό στον οποίο είχε καταθέσει 2.487.500 ευρώ είχε κάνει στη συνέχεια ανάληψη ενός εκατομμυρίου και τα υπόλοιπα τα είχε καταθέσει σε λογαριασμό offshore εταιρείας. Η έρευνα του ΣΔΟΕ κατέληξε ότι τα πέντε εκατομμύρια που είχε καταθέσει στην τράπεζα BNP δεν είχαν προσδιορισμένη προέλευση. Δηλαδή δεν είχαν αναληφθεί από κάποιον λογαριασμό πράγμα που σήμαινε ή ότι κάποιος τα έδωσε σε μετρητά και σε σακούλες ή ότι με αυτά είχε παραφουσκώσει κάποιο στρώμα στο σπίτι του. Η έρευνα επίσης απέδειξε πως δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει ως έσοδα από τα εισοδήματά του. Αρα ο Θέμος Αναστασιάδης κατείχε χρήματα που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και δεν είχαν φορολογηθεί. Οταν κατέθεσε στο ΣΔΟΕ το υπόμνημα εξηγήσεων συνέχισε να υποστηρίζει ότι ήταν νόμιμα. Αναίρεσε ωστόσο το επιχείρημα που είχε προβάλει ότι τα χρήματα προέρχονταν από τον εφοπλιστή Θ. Λασκαρίδη, ο οποίος ήθελε να αγοράσει μετοχές της εφημερίδας.

Καθυστερήσεις, καλές συμπεριφορές και 19 δόσεις

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί η έρευνα για τον Θ. Αναστασιάδη. Τον Ιούνιο του 2013, τις ημέρες που έπεφτε μαύρο στην ΕΡΤ, ο Θέμος Αναστασιάδης έβρισκε λύση για το δικό του μαύρο. Αποδέχτηκε πως παρανόμησε και δέχτηκε να πληρώσει φόρο, ο οποίος τελικά συμφωνήθηκε στο 1,1 εκατ ευρώ. Είναι βέβαια αξιοπερίεργη η ευκολία με την οποία έγινε αποδεκτό αυτό το ποσό καθώς και η ρύθμιση την οποία αποφάσισε ο τότε γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης να δεχτεί την πληρωμή του φόρου σε 19 δόσεις και όχι σε έξι όπως προβλέπεται. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που ο Αναστασιάδης αντιμετωπίζει την υποχρέωση καταβολής του ποσού, δηλαδή την αποδοχή της παρανομίας του. Σε ανακοίνωσή του γράφει: «Δηλώνω πως θα εξοφλήσω μέχρι τέλους το τελικό πρόστιμο που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια έστω κι αν δεν τους χρωστούσα τίποτα εξαρχής Γιατί σίγουρα αυτή την εποχή υπάρχουν πολλά εκατομμύρια άλλοι Ελληνες πιο αδικημένοι και κατατρεγμένοι από εμένα». Δηλαδή εμφανίζει το πιάσιμο του στη φάκα ως προσωπική του απόφαση να θυσιαστεί για το κοινωνικό καλό. Ουσιαστικά η αποδοχή της φορολόγησης από την πλευρά Αναστασιάδη έχει σκοπό την απενεργοποίηση των διώξεων εναντίον του, επειδή θα έχει πλέον πληρώσει. Να γλιτώσει δηλαδή το ποινικό σκέλος της υπόθεσης και μία ακόμη καταδίκη. Με βάση τον νόμο 2523/1997 την εφαρμογή του οποίου ζήτησε αν κάποιος πληρώσει τον αναλογούντα φόρο και τα πρόστιμα σε ποσό για το οποίο φοροδιαφεύγει εξαλείφεται το αξιόποινο. Συνεπώς ο Θέμος δεν κρίθηκε ποτέ αθώος. Πλήρωσε για να σταματήσει η δίωξη που υπήρχε εναντίον του.

Πηγή: left

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *