Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων  του Δήμου Ζωγράφου.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ζωγράφου στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Τεχνικής συνεχίζουν από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου την απόχη από την εργασία. Απαιτούν από τη δημοτική αρχή να σέβεται τα δικαιώματά τους, τη ζωή τους και να τους εξασφαλίσει συνθήκες υγιεινής  και  ασφάλειας στη διάρκεια της εργασίας.

Οι ευθύνες της σημερινής Δημοτικής αρχής, -καθώς και της προηγούμενης –είναι τεράστιες αφού τα μέσα ατομικής προστασίας ουσιαστικά δεν δίνονται από το 2010 στους εργαζόμενους και αναγκάζονται να τα αγοράζουν μόνοι τους για να προστατεύσουν την υγεία τους.  Από το Μάρτιο 2016 έχει σταματήσει να δίνεται ακόμα και το γάλα που προβλέπεται από τον νόμο.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ζωγράφου για το μόνο που νοιάζεται είναι η εφαρμογή της μνημονιακής, αντεργατικής, κυβερνητικής πολιτικής και των κατευθύνσεων της Ε. Ένωσης στον λαό και τους εργαζόμενους του Ζωγράφου. Χρειάστηκε ο αγώνας των εργαζομένων για να υποχρεωθεί η δημοτική αρχή να κάνει Δημοτικό Συμβούλιο (30/1), με καθυστέρηση δυο και πλέον χρόνων, για να πάρει αποφάσεις για τα στοιχειώδη και αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων. Πρώτα όμως προσπάθησε να  θολώσει τα νερά και να αποποιηθεί των ευθυνών της λέγοντας ότι έδινε… τα γάντια.

Κυβέρνηση και δήμαρχοι είναι συγκοινωνούντα δοχεία στην κοινή προσπάθεια της μείωσης του κόστους εργασίας, της εξυπηρέτησης των δημοσιονομικών προσαρμογών που επιβάλουν τα μνημόνια, αδιαφορώντας ακόμα και για ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τα χρόνια των μνημονίων, των οικονομικών περικοπών, της έλλειψης προσωπικού, έχουν αυξηθεί και πληθύνουν καθημερινά  τα εργατικά ατυχήματα στους Δήμους.

Συνάδελφε – συναδέλφισσα.

Μην σκύψεις το κεφάλι, μόνο με τον ενωμένο αγώνα μπορούμε να τους υποχρεώσουμε να σεβαστούν τα δικαιώματά μας. Να δοθούν αναδρομικά τα Μ. Α. Προστασίας, να εφαρμοστεί προληπτική ιατρική και εμβολιασμός. Μόνο με ταξική εργατική ενότητα και ανεξάρτητη συλλογική δράση μπορούμε να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τα δικαιώματά μας.

Εργατική Ταξική Αντεπίθεση για να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Για επικοινωνία . protpatek1@gmail.com,                                                                              Φεβρουάριος 2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *