Αμετανόητος ο Κορκονέας: Δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανένα 15χρονο

«Το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά αντιεξουσιαστής»

«Δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανέναν 15χρονο», είπε στο δικαστήριο, ο ειδικός φρουρός Επαμ. Κορκονέας, που τον Δεκέμβρη του 2008 δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια.

Στο μεταξύ, η δίκη αναμένεται να καθυστερήσει κι άλλο, καθώς οι συνήγοροί του παραιτήθηκαν από την υπεράσπιση.

Πρόκειται για τους Αλέξη Κούγια και Βάσω Πανταζή, οι οποίοι επικαλέστηκαν για την κίνησή τους αυτή ότι ο Κορκονέας δήλωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου (στις 23 Δεκέμβρη 2016) αμετανόητος, λέγοντας ότι: «δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο».

Ο Αλέξης Κούγιας, σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι αμέσως μετά, το δικαστήριο διέκοψε κι εκείνος συνάντησε τον Κορκονέα και τον ρώτησε, γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη όπως είχε κάνει στο προηγούμενο δικαστήριο.

Ο Κορκονέας, σύμφωνα με το δικηγόρο, του απάντησε ότι έτσι ένιωσε μετά την «οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί» και του απαγόρευσε, μάλιστα να ζητήσει και ο ίδιος συγγνώμη γιατί «το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά αντιεξουσιαστής».

Όσο για την γραμμή υπεράσπισης που ακολούθησε, ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι ήταν πεπεισμένος πως επρόκειτο για «κλασική περίπτωση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας».

Όταν το δικαστήριο ζήτησε διευκρινήσεις από τον Κορκονέα γι’ αυτή του τη δήλωση (ότι δεν ζητά συγγνώμη), εκείνος απάντησε ότι «ο 15χρονος δεν είναι πια στη ζωή και κατ’ επέκταση δεν είναι δυνατόν να ζητήσει συγγνώμη».

Κατόπιν υπέβαλε αίτημα προς το δικαστήριο να του ορίσει συνήγορο υπεράσπισης καθώς, όπως υποστήριξε, δεν διαθέτει οικονομική δυνατότητα για έναν νέο συνήγορο.

Έντονα αντέδρασε η πολιτική αγωγή επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην περαιτέρω καθυστέρηση της δίκης.

 

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *