Οι φυλακισμένοι δεν είναι μόνοι


Ενώ συνεχίζονται για δεύτερη βδομάδα οι κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις φυλακές όλης της χώρας πέρα από κάποιες γενικόλογες θέσεις του υπουργού δικαιοσύνης δεν υπάρχει καμιά άλλη αντίδραση απ’ την μεριά της κυβέρνησης.
Πιθανόν να υπάρξει κάποια δέσμευση του υπουργού για την υλοποίηση αιτημάτων των κρατουμένων αύριο μετά την συνεδρίαση του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών.

Είναι φανερό ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει θορυβηθεί. Γι’ αυτό, άλλωστε, και ο Χατζηγάκης δέχτηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία, ενώ μέχρι τώρα ακολουθούσε τη γραμμή των προκατόχων του: «τα προβλήματα λύνονται από την κυβέρνηση – καμιά συζήτηση με τους κρατούμενους».
Ομως, η κατάσταση δεν απαιτεί ψευτομπαλώματα, αλλά μέτρα ουσιαστικά, γ’ αυτό αναμένουμε τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις του υπουργού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, ο αριθμός των κρατουμένων που συμμετέχουν στην απεργία ανέρχεται σε 3.390, ενώ αποχή από το συσσίτιο έχουν κηρύξει 8.000 κρατούμενοι.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και άλλες συλλογικότητες, πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου στα Προπύλαια, ενώ συναυλία αλληλεγγύης στους κρατουμένους διοργανώνει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στις 19:30 στον ίδιο χώρο.

0 απαντήσεις στο “Οι φυλακισμένοι δεν είναι μόνοι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *