Κόλαση στη ΝΔ: Ο Μεϊμαράκης αποδομεί τον Μητσοτάκη – «Τζάμπα μαγκιά να λες, δεν ψηφίζω τα μέτρα»

Τεράστιο ρήγμα ανοίγει στη ΝΔ ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος κυριολεκτικά αποδόμησε το σύνολο της πολιτικής και στρατηγικής που ακολουθεί ο νυν αρχηγός του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Μεϊμαράκης, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή φέρεται να είπε ότι «είναι τζάμπα μαγκιά να λες “δεν ψηφίζω τα μέτρα” ή να λες “θα αποχωρήσω από τη Βουλή”, όπως είπε ο Λοβέρδος, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία στη Βουλή και δεν διακυβεύεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «από τη στιγμή που και ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ, πόσο μάλλον που αν τα ψηφίσει θα τα εφαρμόσουμε, και αν βγούμε κι εμείς αύριο τα ίδια θα κάνουμε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τρία-τέσσερα βασικά πράγματα, όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα, που αφορούν την κρίση».
Τόνισε, δε, με νόημα ότι «εγώ ήμουν πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Ήμουν και το 2015, είμαι και τώρα και αυτή είναι η κουλτούρα του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», αν και για την αδυναμία εθνικής συνεννόησης ο κ. Μεϊμαράκης έριξε την ευθύνη και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Για το ενδεχόμενο αποχώρησης της αντιπολίτευσης από τη Βουλή στην ψηφοφορία των μέτρων που θα προκύψουν από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι τότε η ψηφοφορία θα γίνει επί των παρόντων και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνεται ακόμα περισσότερο, εκτίμησε ο κ. Μεϊμαράκης. «Το 2015 η ΝΔ αποφάσισε να ψηφίσει τη συμφωνία για να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ. Τότε, εισηγητής ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε δηκτικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *