Λαϊκή αντιβία από τους αγρότες απάντηση στην κρατική καταστολή (Βίντεο)

Χαρακτηριστική περίπτωση δικαιολογημένης –και απαραίτητης- λαϊκής βίας τα όσα συνέβησαν (τα παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε) σήμερα έξω από το κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αν και οι δυνάμεις καταστολής εξαπέλυσαν «πάρα πολλούς ψεκασμούς, πολύ κυνηγητό και δακρυγόνα», όπως αναφέρουν τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, στους αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί, μαζί με αλληλέγγυους, για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική που οδηγεί σε αφανισμό τους ξωμάχους της γης, αυτοί δεν υπέμειναν μοιρολατρικά το όργιο βίας που είχε εξαπολυθεί σε βάρος τους.

Η πάνοπλη ένστολη αληταρία του υπουργείου μπάτσων και καταστολής βρέθηκε αντιμέτωπη με οργισμένους αγρότες οι οποίοι ήρθαν από αρκετά μέρη της Ελλάδας –και κύρια από την Κρήτη- για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους επειδή γης με το φορολογικό, το ασφαλιστικό αλλά και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής που έχει ο αγροτικός τομέας, οδηγούνται στην έσχατη εξαθλίωση.

Η αρχική προκλητική στάση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μην δεχθεί αντιπροσωπεία αγροτών η οποία θα του παρέδιδε υπόμνημα με τα αιτήματα τους ήταν η αφετηρία της ένταξης που δημιουργήθηκε. Τελικά και κάτω από την πίεση των διαμαρτυρομένων, ο υπουργός Β. Αποστόλου συναντήθηκε μαζί τους και προφανώς αφού η κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα της αντιαγροτικές ντιρεκτίβες της Ε.Ε η επαφή τους θα απέβη άκαρπη.

Μία απάντηση στο “Λαϊκή αντιβία από τους αγρότες απάντηση στην κρατική καταστολή (Βίντεο)”

  1. οι αγανακτισμένοι κρητικοί αγρότες,μεταξύ ΝΔ και ΧΑ.

    οι ίδιοι αγανακτισμένοι πού πρίν λίγο καιρό δήλωναν πώς οι πρόσφυγες είναι ανεπιθύμητοι στο νησί
    γιά την ιστορία να σας πώ πώς ετούτοι είναι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θερμοκηπίων στη Μεσσαρά….αυτοί που ροκάνιζαν τις επιδοτήσεις στα κωλόμπαρα με αλλοδαπές

    Στήν επίσημη σελίδα της ΧΑ φιγουράρουν οι φώτο τών αγανακτισμένων κρητικών……χρυσαύγουλα αγανακτισμένα

    προσοχή στίς λακκούβες παιδιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *