Δε μας εκπλήσσουν οι εκκενώσεις καταλήψεων – μας εξοργίζουν!

Στις 13/3 η κυβέρνηση της ‘’αριστεράς’’, όπως οι ίδι@ θέλουν να αυτοαποκαλούνται, προχώρησαν σε μία ακόμη πράξη αντιδραστική προς την κοινωνία, υπενθυμίζοντάς μας πως η διατήρηση της εξουσίας είναι ο μοναδικός τους στόχος. Αρχικά, αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο κτίριο του Δρακοπούλειου αιμοδοτικού κέντρου, στην οδό Αλκιβιάδου 9. Ακολούθησε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Βίλα Ζωγράφου, που βρίσκεται μέσα στο Κτήμα Ζωγράφου.

Είναι σημαντικό να αναφερθει ότι η κατάληψη της Αχαρνών λειτουργούσε ως στέγη φιλοξενίας προσφύγων προσφέροντάς τους αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης εντάσσοντάς τους οργανικά σε ένα μοντέλο αυτο-διαχείρισης και αυτο-οργάνωσης που υποθετικά μια αριστερή κυβέρνηση θα έπρεπε να στηρίζει, κόντρα στις αυταρχικές φωνές της κοινωνίας. Επιπρόσθετα, στην κατάληψη της Βίλας Ζωγράφου υπήρξαν και 7 προσαγωγές ατόμων, δείχνοντας πως η αντίσταση και η οργάνωση απο τα κάτω, είναι μάλλον ποινικοποιημένες μορφές αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση και φτωχοποίηση της κοινωνίας όπου οι ίδι@ επιβάλουν.

Σύμφωνα άλλωστε και με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα, η εκκένωση της κατάληψης Βίλα Ζωγράφου έγινε έπειτα απο απαίτηση του Δήμου Αθηναίων, καθώς ήθελε να δημιουργήσει έναν πολιτιστικό χώρο, ενώ για το δεύτερο κτίριο, απάντησε πως ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) θα δημιουργήσει μία δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

“Στεκόμαστε αλληλέγγυες-@ στους χώρους αντίστασης και οργάνωσης απο τα κάτω’’

Οι σημερινές ενέργειες δεν αποτελούν κάτι ξεχωριστό από το ‘’μείγμα’’ πολιτικής που έχουν επιλέξει να εφαρμόσουν- πιστ@ στο δόγμα “ΤΑΞΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ”. Δεν μας εκπλήσσουν, γιατί στη Θεσσαλονίκη τις είχαμε ξαναζήσει και το καλοκαίρι με την εισβολή στην κατάληψη Ορφανοτροφείο, την κατάληψη Νίκης και την κατάληψη της κοινότητας Hurriya στην Καρόλου Ντηλ, που στέγαζαν επίσης πρόσφυγες. Δεν εκπλήσσουν, λοιπόν, αυτές οι ενέργειες. Μας εξοργίζουν. Η κυβέρνηση ανακάλυψε για άλλη μια φορά τον ‘εχθρό’ στις κοινωνικές ομάδες που καθημερινά δίνουν τη ζωή τους για την προάσπιση των κοινωνικών κεκτημένων και εισέβαλε τα ξημερώματα (!) για να τον καταστείλει. Αυτοί λοιπόν, οι ‘βαπτισμένοι’ από τα ΜΜΕ και τις αστικές κυβερνήσεις ως το ‘πρόβλημα’ της κοινωνίας δεν είναι άλλ@ από τους πρόσφυγες, το αντιρατσιστικό/αντιφασιστικό κίνημα, την lgbtqia+ κοινότητα, τη νεολαία που μάχεται σε μία εποχή όπου η αξιοπρέπεια δεν είναι δεδομένη.

Για εμάς οι πρόσφυγες και οι μετανάστ(ρι)ες είναι αυτή τη στιγμή το πιο χτυπημένο κομμάτι της κοινωνίας, που χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων. Επειδή ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει κοινωνικό περιθώριο, τι σημαίνει ρατσισμός και κρατική καταστολή, στεκόμαστε δίπλα τους, εκφράζοντας με όποιον τρόπο μπορούμε την αλληλεγγύη μας. Κόντρα στην συνεχή συντηρητικοποίηση της κοινωνίας, εμείς, ως κομμάτι της lgbtqia+ κοινότητας, θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε και να βάλουμε τα θεμέλια για έναν κόσμο πολύχρωμο όπου η φυλή, το χρώμα, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ταυτότητα φύλου κ.α δεν θα ποινικοποιούνται, όπου η αντίσταση στη βία του φασισμού θα αποτελεί καθήκον για την κοινωνία, για την καθεμία, τ@ καθ@ και τον καθέναν από εμάς.

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων
Κάτω τα χέρια σας από τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους!

Ανοιχτή Πρωτοβουλία, για ένα αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *