Τάσος Θεοφίλου, Νίκος Αργυρίου: Όταν όλοι είναι ένοχοι, η κρίση είναι αδύνατη – ραντεβού στις 3 και στις 6 Απρίλη

Το κείμενο αυτό θα μοιραζόταν Παρασκευή 31 Μάρτη στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου, η οποία αναβλήθηκε για 6 Απρίλη.

Πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή, o Νίκος Αργυρίου μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύη Στρατευμένων μετά από μήνυση του, τότε διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών και σήμερα απόστρατου αξιωματικού, Δ. Βούτση. Η έφεση του Νίκου Αργυρίου στις 3 Απρίλη, ενάντια στην καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση, με άρση ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου και ψευδή απόδοση σε αυτόν της καταγγελίας για τα καψόνια φαντάρου που αναρτήθηκε στο site του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος (http://diktiospartakos.blogspot.gr/), δεν θυμίζει μια απλή δίκη μεταξύ δύο ιδιωτών, αλλά έχει τα χαρακτηριστικά κρατικού κυβερνοπολέμου, που γενικεύεται όλο και περισσότερο.

Από τις αποδεδειγμένες προληπτικές παρακολουθήσεις της CIA και του facebook προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών, και τις αποκαλύψεις των Wikileaks και του Snowden, μέχρι το ”δικό μας”, ελληνικό κράτος
Τον Αύγουστο του 2012 πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία στη Νάουσα της Πάρου κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίζεται θανάσιμα οδηγός ταξί. Ο Τάσος Θεοφίλου συλλαμβάνεται από την αντιτρομοκρατική στην περιοχή του Κεραμικού, ¨παραδίδεται¨ στα αδηφάγα ΜΜΕ τα οποία τον παρουσιάζουν στην κοινή γνώμη όχι απλά ως ύποπτο αλλά ως ένοχο. Ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάζεται τελικά σε 25 χρόνια κάθειρξης από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για συμμετοχή στην ληστεία και απλή συνεργεία στην ανθρωποκτονία, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της συμμετοχής στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Παρά την αθωωτική απόφαση για την συμμετοχή στη ΣΠΦ και την συνεργεία στην δολοφονία ο εισαγγελέας αποφασίζει την μετατροπή του εφετείου σε επανάληψη του πρωτόδικου. Γίνεται ανώνυμο τηλεφώνημα στο οποίο αναφέρεται ότι ο δράστης είναι κάποιος ¨Τάσος¨ που έχει σχέση με την ¨τρομοκρατία¨, είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και μένει σε ξενοδοχείο στον Κεραμικό. Το καπέλο στο οποίο ¨βρέθηκε¨ το dna Θεοφίλου δεν είναι στα ευρήματα από το σημείο της ληστείας αλλά εμφανίζεται αργότερα ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή μέχρι να φτάσει στην αντιτρομοκρατική. Ο τμηματάρχης της αντιτρομοκρατικής δήλωσε: ¨Εγώ δε λέω, μπορεί να μην ήταν στη ληστεία¨. Κανένας εκ των 20 μαρτύρων δεν αναγνώρισε τον Θεοφίλου ως έναν εκ των δραστών της ληστείας.

Η δίκη του Αργυρίου, αλλά και οι δίκες του Θεοφίλου, των Σκουριών και άλλες, αποδεικνύουν πως ο ”Μεγάλος Αδερφός” του Ελέγχου είναι εδώ, να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα επιχειρηματιών και κρατικών αξιωματούχων απέναντι στη πληττόμενη πλειοψηφία και στους αγώνες. Την ώρα που το ελληνικό κράτος ανταγωνίζεται την Τουρκία σε ”παιχνίδια” πολέμου και μίσους, παράλληλα ο ελληνικός στρατός εκπαιδεύεται για την καταστολή του εσωτερικού εχθρού-λαού, ενάντια στον απεργό, τον άνεργο, των μετανάστη.

Καλούμε Δευτέρα, 3 Απριλίου, 9:00, Ευελπίδων, στη δίκη του Ν.Αργυρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *