Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της «SKOT.A.E»

Οι εργαζόμενοι της SKOT έρχονται αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα με το πλήρως ξεγυμνωμένο και βάρβαρο πρόσωπο της εργοδοσίας, που στο όνομα της αύξησης της κερδοφορίας της δεν υπολογίζει ούτε δικαιώματα ούτε ανθρώπινες ζωές. Από την επιβολή υποχρεωτικής άδειας για τους εργαζομένους, τη μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, την οφειλή δεδουλευμένων από το Δεκέμβρη του ’16, η εταιρία έφτασε τώρα στη ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ενώ παράλληλα σπρώχνει σε οικειοθελή παραίτηση κομμάτι των εργαζομένων.

Η εταιρία SKOT δεν είναι η εξαίρεση. Είναι ένα κομμάτι στο παζλ του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα που επιβάλλει η εργοδοσία. H εταιρία εφαρμόζει τις βασικές επιλογές του κεφαλαίου που προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση του πατώντας πάνω στα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης. Η εταιρία έχει τις πλάτες της τωρινής κυβέρνησης που όπως και οι προηγούμενες νομοθετούν μνημόνιο το μνημόνιο τη διάλυση της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης, του ελεύθερου εργατικού συνδικαλισμού.

Μνημόνια και κεφάλαιο τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, πισωγυρίζουν τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, πετσοκόβουν μισθούς, διαλύουν κάθε έννοια μονιμότητας, επιβάλλουν την ελαστική εργασία και τη μερική απασχόληση. Η εργοδοσία επενδύει στο φόβο της ανεργίας και της αβεβαιότητας που έχει βυθιστεί η κοινωνία γιατί θέλει να τρομοκρατήσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους, για να εξασφαλίσει την εφαρμογή μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας.

Οι εργαζόμενοι της SKOT δεν είστε μόνοι στον αγώνα σας! Πρέπει να εχουν την συμπαράσταση του εργατικού κινήματος γιατί ο αγώνας τους εκφράζει σήμερα τις ανάγκες όλης της εργατικής τάξης.

Σήμερα είναι ανάγκη η πλατιά ταξική ενότητα και κοινή δράση. Η  οικοδόμηση ενός μαζικού ανεξάρτητου εργατικού μετώπου που θα θέσει εδώ και τώρα τη διεκδίκηση ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Με την οργάνωση του αγώνα από τους ίδιους τους εργαζομένους στη βάση του δημοκρατικού συντονισμού των σωματείων και των συλλογικών τους διαδικασιών σε κόντρα και σύγκρουση με τον εργοδοτικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και νέων που δημιουργούνται. Μόνη λύση για τους εργαζόμενους η ανάπτυξη ενός μαζικού εργατικού κινήματος που θα κοντράρεται με την αντεργατική επίθεση σε κάθε χώρο εργασίας και θα ενώνει τα ρυάκια αντίστασης και διεκδίκησης σ’ έναν ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *