Εργατική Λέσχη Καλλιθέας: Κυριακή 30/4 στις 7 μμ ταινιοπροβολή “Ο Αγώνας” και συζήτηση

Την Κυριακή 30/4 στις 7 μ.μ. στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα προβάλουμε το ντοκιμαντέρ “Ο Αγώνας” μια ταινία των έξι: Θ.Μαραγκός, Δ. Γιαννικόπουλος, Ηλ. Ζαφειρόπουλος, Γ. Θανασούλας, Κ. Παπανικολάου & Φ. Οικονομίδης, το οποίο αναφέρεται στους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες λίγο μετά την πτώση της χούντας. Κατεξοχήν πολιτικό ντοκιμαντέρ και υπόδειγμα ομαδικής δουλειάς, με θέμα τους αγώνες του ελληνικού λαού.

Ξεκινά από την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη χούντα, με την κατάληψη της Νομικής Σχολής τον Φεβρουάριο του 1973, και φτάνει μέχρι τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τις μεγάλες απεργίες ενάντια στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή, τον Ιούλιο του 1975. Απολύτως στρατευμένη ταινία, αποσκοπεί στην επίταση του υφιστάμενου αγώνα και όχι στην απλή θέασή του. Προέκταση και αντανάκλαση αυτού του αγωνιστικού πνεύματος ήταν και ο τρόπος διακίνησης της ταινίας. Παρουσιαζόταν κατά κανόνα εκτός εμπορικών κινηματογραφικών αιθουσών, κυρίως σε πολιτικοποιημένους συλλόγους, με τη συνοδεία των δημιουργών της που συζητούσαν πάντα με το κοινό.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συνδικαλιστές Δ. Τσίτκανο και Χρ. Ιωαννίδη που έζησαν ταν γεγονότα και θα μας τα εξιστορήσουν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

11 ΠΜ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *