Αυτή την εβδομάδα, στο ΣΗΜΑ

Τρίτη, 09 Μαΐου, 18:00

Εκδήλωση-συζήτηση της Φοιτητικής Πορείας μπροστά στις φοιτητικές εκλογές. 

Λίγες ημέρες πριν τις φοιτητικές κάλπες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, η Φοιτητική Πορεία καλεί στο Σήμα φοιτητές και σπουδαστές σε μια ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τον ρόλο των μεγάλων παρατάξεων, για τις κατευθύνσεις και τους άξονες πάλης της Φοιτητικής Πορείας.

Τετάρτη, 10 Μαΐου, 20:00

Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας. 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βουζίκας Μάριος, Δημητρίου Γιώργος, Ζαχαρόπουλος-Λομέφ Θανάσης, Κατσίνας Χρήστος, Κομνηνός Γιώργος, Μπαλτσαβιά-Ταρτάγκλια Άννα, Μπρανίδης Νίκος, Ουζούνης Αθανάσιος, Τζανετάκος Φώτης. Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες θα κοσμήσουν την κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Σήματος από την Τετάρτη 10 Μαΐου έως και την Παρασκευή 19 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τετάρτη έως Σάββατο: 18:00-23:00, Κυριακή: 20:00-22:00, Δευτέρα και Τρίτη: κλειστά

Σάββατο, 13 Μαΐου, 20:00 

Πολιτική εκδήλωση-συζήτηση αφιερωμένη στην 9η Μαΐου 1945, η οποία μένει στην ιστορία ως «ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών». Εισηγητικά θα μιλήσουν οι Χ. Σόφης και Β. Πετράκης. Θα προηγηθεί προβολή ολιγόλεπτου σχετικού βίντεο.

Η 9η Μαΐου είναι ημέρα τιμής για τους νεκρούς του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, τους αγωνιστές που πολέμησαν με σθένος ενάντια στο φασιστικό μέτωπο που είχε εξαπλωθεί στην Ευρώπη, τους μαχητές που θυσιάστηκαν για τη λευτεριά των λαών. Η 9η Μαΐου αποτελεί την ημέρα κατά την οποία η Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων και παραδόθηκε στον σοβιετικό στρατό σηματοδοτώντας ταυτόχρονα τη λήξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, του πιο φονικού πολέμου που γνώρισε ποτέ η ιστορία. Είναι η μέρα όπου τα αντιφασιστικά – εθνικοαπελευθερωτικά μέτωπα της Ευρώπης, με πρωτοστάτη τα κομμουνιστικά κόμματα, νίκησαν τον φασισμό. Κόντρα στις συντονισμένες, εγχώριες και διεθνείς, προσπάθειες παραχάραξης της ιστορίας και αμαύρωσης του αντιφασιστικού αγώνα των λαών, απαντάμε με μια εκδήλωση-συζήτηση μνήμης και τιμής, το πρώτο Σάββατο μετά την 9η Μαΐου, στο Σήμα.

Κυριακή, 14 Μαΐου, 18:00

Στα πλαίσια της Κινηματογραφικής Ομάδας του Σήματος, την Κυριακή, 14 Μαΐου, στις 6 μμ., θα προβληθεί η ταινία «Μυστικά και ψέματα», 1996, σε σκηνοθεσία Mike Leigh.

Μια υιοθετημένη μαύρη αναζητά τη φυσική της μητέρα και τη βρίσκει στο πρόσωπο μιας λευκής αλκοολικής εργάτριας. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών και βραβείο ερμηνείας στην Μπρέντα Μπλέθιν.

 ΣΗΜΑ

τηλέφωνο: 2114008603

e-mail: shmaporeia@gmail.com

διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *