Σαν σήμερα το Ελληνικό (παρα)κράτος θα δολοφονήσει τον Γρηγόρη Λαμπράκη. (Βίντεο)

Για ακόμα μια φορά όλα τα κανάλια θα κάνουν μια μικρή ή μεγάλη αναφορά, στην δολοφονία. Μόνο που θα ξεθάψουν απρόθυμα τον Λαμπράκη, όχι σαν τον επικίνδυνο αγωνιστή, που τα έβαλε με Θεούς και δαίμονες. Αλλά σαν μια ακίνδυνη μούμια, μια ακόμα “ειρηνική” κατάφαση της εθνικής αφήγησης, της κοινωνικής ανακωχής. Τον Γκάντι της Ελλάδας.

Και έτσι θα μπορέσει ο καθένας να δει, γιατί η Ελεύθερη ΕΡΤ ήταν επικίνδυνη.
Γιατί μιλάμε όχι μονάχα για το θύμα. Αλλά για τους εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς που πήρανε τους δρόμους. Για το ξύλο στους μπάτσους. Για τα μανταλωμένα αστυνομικά τμήματα, όπως στις δικές μας εξεγέρσεις, του Αλέξη και του Παύλου. Για την αναφορά στα γεγονότα σήμερα. Για ένα σύστημα που δεν άλλαξε ποτέ. Και φυσικά για τους πολέμους που δεν τους προκαλεί η ανθρώπινη ανάγκη, ή κάποιοι ψυχοπαθείς δικτάτορες.
Αλλά η ανάγκη του συστήματος να αυξήσει τα κέρδη τους. Τα λέει άλλωστε και ο Βάρναλης.

Μιλάει ο αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, και μέλος της περιφρούρησης, ο Μόρφης Στεφούδης. Που πήγε εκείνη τη μέρα στη συγκέντρωση με την έγγυο γυναίκα του και προστάτευε με το σώμα του την κοιλιά της από τα κοινά χτυπήματα των φασιστών και της αστυνομίας.
Όλες αυτές οι αναλογίες, η βία και η συνεργασία κράτους και παρακράτους που συνεχίζεται… Δίνουν και σήμερα την απάντηση στο διαχρονικό ερώτημα
“Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο?”

Πηγή: Χρήστος Αβραμίδης – φ/β

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *