Αίσχος! Απελευθερώνουν ουσιαστικά τους πλειστηριασμούς κατοικιών! Το κίνημα επί ποδός

Μια απαράδεκτη επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας με μια κατάπτυστη απόφαση της παροτρύνει τους συμβολαιογράφους, παρά και ενάντια στις προσπάθειες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, να προβαίνουν χωρίς κανένα ουσιαστικό περιορισμό στο “οφειλόμενο” ποσό σε πλειστηριασμούς ακόμα και κατοικιών.

Την απόφασή της να επιτρέψει, συνεχίζοντας την αποχή από τους πλειστηριασμούς, τη διεξαγωγή πλειστηριασμών με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ, κατοικιών για τις οποίες το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 300.000 ευρώ, γνωστοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Απελευθέρωση πλειστηριασμών

Σημειώνουμε ότι το ποσό των 300.000 ευρώ οφειλής στην πραγματικότητα δεν θέτει ουσιαστικό περιορισμό στους διεξαγόμενους πλειστηριασμούς. Κι αυτό διότι η αρχική οφειλή μπορεί να είναι πολύ μικρή 40-50 χιλ. ευρώ και με τους τόκους και τις ποικίλες προσαυξήσεις να εκτινάσσεται με την πάροδο του χρόνου σε δυσθεώρητα ύψη. Στην πραγματικότητα με αυτό το επίπλαστο όριο η “ηγεσία” των Συμβολαιογράφων απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς σε φτωχά και μικρομεσαία νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις.

Όλοι οι διενεργούμενοι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται κατόπιν αδείας που θα χορηγείται από τους Συλλόγους ή τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβάλλεται κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα.

Έτσι, για την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο κατοικία του οφειλέτη (φυσικού προσώπου) με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, και για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης, δηλαδή ποσό εγγραφής κατάσχεσης ίσο με ή πάνω από 300.000 ευρώ.

Τα τρικ των “εκούσιων” πλειστηριασμών!

Θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς ανεξαρτήτως του ύψους της επισπευδόμενης απαίτησης, μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους (!) πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων.

Επιπρόσθετα, συνεχίζει η ανακοίνωση, διαπιστώνουμε ότι η συνταγματικώς καθορισμένη διαδικασία εκτέλεσης των νομίμως εκδοθεισών δικαστικών αποφάσεων επαφίεται στην υπομονή, την αντοχή και το κουράγιο εκάστου συναδέλφου συμβολαιογράφου.

Επίθεση στο κίνημα

Διεκπεραιώνεται δε, μέσα από την ανοχή έως αδιαφορία όλων των εμπλεκομένων και των επιφορτισμένων με την τήρηση της τάξης και της εφαρμογής των νόμων οργάνων, καθώς κάθε Τετάρτη γινόμαστε θεατές σκηνών και το χειρότερο δέκτες προσωπικών επιθέσεων που μόνο σε ευνομούμενη Πολιτεία δεν ταιριάζουν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ομπρέλα στα κυκλώματα

Η “ηγεσία” των συμβολαιογράφων, η οποία κάθε άλλο παρά εκφράζει το σύνολο του κλάδου, δεν στρέφεται μόνο με ανεπίτρεπτο τρόπο κατά του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς που διεξάγει ένα δίκαιο αγώνα αλλά και κάνει ότι δεν βλέπει τα βρώμικα αρπακτικά κυκλώματα που λυμαίνονται και στήνουν τους πλειστηριασμούς και κερδοσκοπούν παράνομα και αγρίως με τις περιουσίες των άτυχων πολιτών που πέφτουν στα νύχια τους. Κάνει ότι δε βλέπει, επίσης, τους στημένους δήθεν “εθελούσιους” πλειστηριασμούς και το γεγονός ότι επίορκοι συμβολαιογράφοι διεξάγουν πλειστηριασμούς ακόμη και στα γραφεία τους “εν κρυπτώ και παραβύστω“.

Βεβαίως όλα αυτά είναι γνωστά στην κυβέρνηση, το κράτος και τις δικαστικές αρχές οι οποίες αδρανούν.

Πηγή: Κ.Μ – iskra

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *