Τώρα που “ξεχάστηκε” και η Φουκοσίμα, αρχίζουν να λένε την αλήθεια…

Μέσα σε όλα τα άλλα, ήρθε και η ανακοίνωση από τη Φουκοσίμα ότι “ξαφνικά” τα επίπεδα ραδιενέργειας υπερδιπλασιάστηκαν, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Προφανώς περίμεναν να “ξεχαστεί” το θέμα, και τώρα πλέον μπορούν να αρχίσουν να λένε την αλήθεια, μιας και πλέον το θέμα θα “χαθεί” μέσα σε τόσα άλλα (άσε που δεν θα πολυπαιχτεί και στα κυρίαρχα ΜΜΕ):

Σε επίπεδο ρεκόρ η ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα

Σε νέο επίπεδο ρεκόρ έφτασε η ραδιενέργεια ανάμεσα στα κτίρια των δύο αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα που επλήγησαν από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Tepco το επίπεδο της ραδιενέργειας ξεπέρασε τα 10 σιβέρτ την ώρα στην επιφάνεια ενός σωλήνα που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, ανάμεσα στους αντιδραστήρες 1 και 2 του Φουκουσίμα Νταίτσι. Το προηγούμενο ρεκόρ ραδιενέργειας είχε καταγραφεί στις 3 Ιουνίου και ήταν τρία με τέσσερα σίβερτ την ώρα στον αντιδραστήρα 1.

Εκπρόσωπος της Tepco είπε ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη εξακριβώσει τα αίτια της αύξησης της ραδιενέργειας.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Γεωργίας της Ιαπωνίας προτίθεται να ζητήσει από τις τοπικές αρχές στα βόρεια και ανατολικά της χώρας να εξετάσουν το ρύζι που παράγεται στην περιοχή για να διαπιστωθεί αν έχει μολυνθεί από τη ραδιενέργεια.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo τουλάχιστον 14 νομαρχίες θα προχωρήσουν σε ειδικά τεστ προκειμένου να εξακριβώσουν αν το ρύζι περιέχει ραδιενεργό καίσιο σε μεγάλες ποσότητες.

Στην περίπτωση που το ραδιενεργό καίσιο ξεπερνά το όριο των 500 μπεκερέλ το υπουργείο μπορεί να απαγορεύσει την εξαγωγή του προϊόντος από την περιοχή που έχει παραχθεί.

Μετά το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό και τη διαρροή ραδιενέργειας στο περιβάλλον οι αρχές έχουν εντοπίσει υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε λαχανικά, θαλασσινά, γάλα, φύλλα τσαγιού και βοδινό κρέας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *