Η Παπαδημοκρατία των Μητσοτάκηδων

Τις τελευταίες μέρες κατέρρευσε παντελώς το ανόητο φιλελεύθερο αφήγημα περί δήθεν «ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς» στο κράτος και στα ΜΜΕ.

– Με αφορμή τον τραυματισμό Παπαδήμου, σύσσωμο το σύμπλεγμα των καθεστωτικών δυνάμεων προσπαθεί μια λυσσαλέα ιδεολογική και πολιτική ρεβάνς ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Θέλει να επιβάλλει την άποψη πως μια (και απαράδεκτη και ζημιογόνα) ενέργεια ατομικής βίας οφείλεται δήθεν στην λεγόμενη «ρητορική του μίσους». Και όταν λέει «ρητορική του μίσους» εννοεί απλά την ΑΛΗΘΕΙΑ, την οποία εκβιαζόμαστε να ξεχάσουμε. Την αλήθεια πως το οικονομικοπολιτικό κατεστημένο είναι το αποκλειστικά υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας και του λαού.

Την αλήθεια πως οι τραπεζίτες και οι καπιταλιστές που δημιούργησαν την οικονομική κρίση, την εκμεταλλεύονται και από πάνω για να αφαιρέσουν βίαια λαϊκά δικαιώματα αιώνων. Την αλήθεια πως η φτώχεια είναι βία. Την αλήθεια πως η πείνα είναι βία. Την αλήθεια πως η ληστεία στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων είναι βία. Την αλήθεια πως η ανεργία και ο αναγκαστικός ξεριζωμός των νέων είναι βία. Την αλήθεια πως οι κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας είναι βία. Την αλήθεια πως ο μισθός πείνας 400 ευρώ χωρίς ωράριο επτά μέρες την εβδομάδα είναι βία.

Την αλήθεια πως η εργοδοτική τρομοκρατία είναι βία. Την αλήθεια πως η κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης και της δωρεάν παιδείας είναι βία. Την αλήθεια πως η Ευρωπαϊκή ένωση όχι απλά «φέρνει τα μνημόνια» αλλά πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΙΝΑΙ τα μνημόνια. Την αλήθεια πως το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων είναι το μοναδικά ένοχο για την καταστροφή και την δυστυχία.Την αλήθεια πως σύσσωμη η μεγαλοαστική τάξη της χώρας – οι κατσαπλιάδες που τόσα χρόνια καταλήστευαν διαρκώς την χώρα και τον λαό, που μασαμπούκιαζαν με κρατικά έργα, κρατικές προμήθειες, κρατικές εργολαβίες, κρατικές σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές, κρατικές σκανδαλώδεις επιδοτήσεις- ΟΙ ΙΔΙΟΙ από το 2010 και μετά καλλιεργούν το ψέμα «όλοι μαζί τα φάγαμε» για να ενοχοποιήσουν τον λαό. Την αλήθεια πως εκτός από αυτό έχουν κιόλας το θράσος να ΒΡΙΖΟΥΝ αυτόν τον καταληστευμένο από τους ίδιους λαό μιλώντας για «τεμπέληδες», «καλοπερασάκηδες», «διεφθαρμένους».

Την αλήθεια πως οι μεγαλοτραπεζίτες είναι οργανικό μέρος του προβλήματος. Την αλήθεια πως η κυβέρνηση Παπαδήμου ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ παρά «υπηρεσιακή» και «τεχνοκρατική» υπήρξε. Την αλήθεια πως ήταν κι αυτή μια αδίστακτη μνημονιακή κυβέρνηση και μάλιστα ΔΟΤΗ που έκανε την ληστεία του PSI σε βάρος των κοινωνικών ασφαλιστικών ταμείων και που έφερε το καταστροφικό 2ο μνημόνιο. Την αλήθεια πως η εμετική καταστολή ενάντια στις λαϊκές αντιδράσεις είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους. Την αλήθεια πως έχουν καταλύσει και τις στοιχειώδεις αρχές της ίδιας της αστικής δημοκρατίας και την έχουν μετατρέψει σε παπαδημοκρατία.

Το πόσο συντονισμένη και εκβιαστική είναι αυτή η ιδεολογικοπολιτική επίθεση από το σύνολο των καθεστωτικών δυνάμεων, φάνηκε από το ότι ακόμα και οι ηγεσίες της ρεφορμιστικής αριστεράς (ΚΚΕ και ΛΑΕ) στις σχετικές ανακοινώσεις τους ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ μετά την (αυτονόητη) αποδοκιμασία της ατομικής βίας και μετά τα (αυτονόητα) περαστικά να ψελλίσουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ για τα πεπραγμένα Παπαδήμου. Επίσης φάνηκε με τις γελοιότητες εκ μέρους εισαγγελέων και ΕΛΑΣ για … «άσκηση διώξεων» ενάντια σε χρήστες κοινωνικών δικτύων για αναρτήσεις και σχόλια.

– Με αφορμή τον θάνατο του Κων. Μητσοτάκη σε ηλικία 99 ετών επιχειρείται σήμερα μια ανιστόρητη ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΗ του εκλιπόντος πάλι από το σύνολο των καθεστωτικών δυνάμεων. Είναι προφανές πως η αγιογράφηση αυτή επιχειρείται ΟΧΙ για την υστεροφημία του ίδιου του Κων. Μητσοτάκη, αλλά για το ξέπλυμα ΟΛΟΥ του αστικού πολιτικού προσωπικού από το … 1940 ως σήμερα. Από την ιστορική μνήμη και συλλογική συνείδηση του λαού θέλουν να σβήσουν τον δοσιλογισμό τους, τον φιλογερμανισμό – τον φιλοαγγλισμό – τον φιλοαμερικανισμό τους, την διαπλοκή τους, την διαφθορά τους και γενικά όλα τα χαρακτηριστικά ενός ΑΙΣΧΡΟΥ αστικού πολιτικού προσωπικού που είναι «κατ εικόνα και κατ ομοίωση» των πραγματικών αφεντικών, της ΕΛΕΕΙΝΗΣ μεγαλοαστικής τάξης δηλαδή των κατσαπλιάδων που έχουν ρημάξει την χώρα και τον λαό. Ιδιαίτερα δε με την μετά θάνατον αγιογράφηση του Κων. Μητσοτάκη θέλουν να αγιογραφήσουν.

1. την προσήλωση όλου του αστικού πολιτικού προσωπικού στο δόγμα της «ενωμένης ευρώπης» και του νομίσματός της, με άλλα λόγια να αγιογραφήσουν τον διαρκή εκβιασμό προς τον λαό «ή πείνα και δυστυχία ή φεύγουμε από την ΕΕ και μας τρώνε οι λύκοι», και

2. την λογική της ευρείας πολιτικής συναίνεσης στα αντιλαϊκά μέτρα και στην αντιδραστική πολιτική διακυβέρνηση – τα επιχείρηματα του στυλ «δεν υπάρχει εναλλακτική, δεν βλέπετε και τον ΣΥΡΙΖΑ που άλλα έλεγε και άλλα κάνει» είναι τα σύγχρονα «ντολμαδάκια της Μαρίκας», ο σύγχρονος τζαννετακισμός. Με άλλα λόγια, το πλαστό προπαγανδιστικό αφήγημα των καθεστωτικών δυνάμεων πως επειδή η σοσιαλδημοκρατία ΠΑΝΤΑ τελικά υποτάσσεται στην κυρίαρχη πολιτική (λες κι αυτό είναι κάτι καινούριο) και επειδή η ρεφορμιστική αριστερά ενίοτε υποτάσσεται στην σοσιαλδημοκρατία γι αυτό ΔΗΘΕΝ δεν υπάρχει εναλλακτική στην καταστροφική πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και πρέπει ο λαός να το αποδεχτεί.

Δεν έχουν φυσικά αυταπάτες αυτοί (σε αντίθεση με τις ρεφορμιστικές αριστερές ηγεσίες). Ξέρουν πολύ καλά πως δεν πρόκειται να πείσουν την λαϊκή πλειοψηφία να … ξεχάσει τι συμβολίζουν ο Παπαδήμος κι ο Μητσοτάκης. Άλλος είναι ο στόχος τους. Είναι η αποτροπή ενός νέου γύρου λαϊκών αγώνων. Ενός νέου γύρου λαϊκού ξεσηκωμού. Να μην ξαναπιάσει ο λαός το νήμα της εξέγερσης εκεί που το άφησε την 12η Φλεβάρη 2012 όταν επί δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου η αστική βουλή ψήφιζε το 2ο μνημόνιο και το αστικό κράτος εφάρμοζε την πιο ωμή καταστολή ενάντια στην πιο μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων δεκαετιών.

Όταν μετά κυριάρχησε (δυστυχώς) στο κίνημα η σοσιαλδημοκρατική ΣΥΡΙΖΑίϊκη παραμύθα με τον κυβερνητισμό και με την δήθεν εύκολη λύση χωρίς ρήξη με την ΕΕ και με το κεφάλαιο. Θέλουν να πείσουν τον λαό πως η μοίρα αυτής της χώρας είναι να αποτελεί αιωνίως ένα προτεκτοράτο των εγχώριων μεγάλων συμφερόντων , του γερμανικού κεφαλαίου και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Θέλουν να πείσουν τον λαό να κάθεται παθητικά στον καναπέ και να υπομένει. Θέλουν με λίγα λόγια να μας πείσουν πως είναι η μοίρα μας, η μοίρα των παιδιών μας, η μοίρα των εγγονιών μας να είμαστε ραγιάδες σε μια ελεεινή «Παπαδημοκρατία των Μητσοτάκηδων».

Θα τους κάνουμε το χατίρι;

Πηγή: Παναγιώτης Παπανικολάου – f/b

Μία απάντηση στο “Η Παπαδημοκρατία των Μητσοτάκηδων”

  1. Αγαπητέ μου φίλε κε Παπανικολάου. Η εξαίρετη πέννα σας χτυπάει στην καρδιά της πολιτικής διαφθοράς και όχι μόνο, ξεσκεπάζοντας τις προσπάθειες του Εγκληματικού Ελληνοκτόνου Μαφιόζικου Πολιτικού Συστήματος, να καθαριστεί στην λίμνη του Σιλοάμ, αγιοποιώντας έναν κατ΄εξοχήν, αρχιδιευθαρμένο εκπρόσωπο αυτού του Συστήματος. Όμως ένα φοβερό ερώτημα με κάνει να χάνω τον ύπνο μου. Γιατί αυτή η ανεξήγητη λαϊκή ανοχή; Γιατί αυτή η ένοχη κοινωνική αδράνεια ; μήπως δεν έχουμε καταλάβει πως ο σκοπός των Σοημπλοευρωπαίων είναι ο αφανισμός μας, με την εθελοντική προσφορά και εγγύηση και των δήθεν Αριστερών του Τσίπρα ; μήπως είμαστε το είδωλό αυτών και των άλλων δημίων μας, στον καθρέφτη τους :
    Γιατί κατά τον Σωκράτη, ” το της όλης πόλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσι “. Κατά τον Αϊνστάην : ” Δεν είναι μόνο ένοχοι αυτοί που κάνουν κακό σε έναν λαό. Συνένοχος είναι και ο λαός, που ενώ βλέπει το κακό, δεν κάνει κάτι να το σταματήσει.” Θ αναφερθώ και στον Μπακούνην που είπε: ” Βάλτε τον μεγαλύτερο επαναστάτη στον θρόνο του Τσάρου και να είστε βέβαιοι πως θα γίνει χειρότερος του Τσάρου “.
    Η λύση είναι μία . Λόγω απουσίας ηγέτη, η οργάνωση πρέπει να γίνει απ’ τη βάση.
    Καλή δύναμη.
    Δικός σας.
    Γιώργος Μουτσινάς
    συνταξ. πλοίαρχος Ε. Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *