Μα είναι δυνατόν; Η Ελλάδα στέλνει Τούρκους πρόσφυγες στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν;

Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν φουντώσει οι φήμες περί παράνομων επαναπροωθήσεων από την Ελλάδα στην Τουρκία. Στην αρχή, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι προσπέρασαν το ζήτημα, όμως τα γεγονότα αποκαλύπτονται και προκαλούν ντροπή στο μέτρο που αληθεύουν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «TurkishMinute», μεταξύ των άλλων, ο Μουράτ Τζαπάν, δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του περιοδικού «Nokta», διέφυγε στην Ελλάδα. Ο Τζαπάν είχε καταδικαστεί στην Τουρκία σε ποινή κάθειρξης 22,5 ετών για δύο δημοσιεύματά του.

Υπενθυμίζουμε, πως η Τουρκία είναι η χώρα με τους περισσότερους έγκλειστους δημοσιογράφους στον κόσμο. Πέρασε τον ποταμό Έβρο και έφτασε στο Διδυμότειχο. Εκεί, σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Τζαπάν και οι λοιποί μετανάστες συνελήφθησαν από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Τότε, υπέβαλαν αίτημα για παροχή ασύλου. Ύστερα από λίγο ενημερώθηκαν πως θα τους πήγαιναν στον υψηλό αξιωματούχο του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τους επιβίβασαν σε ένα βαν. Λίγο αργότερα, τους μετεπιβίβασαν σε ένα άλλο αυτοκίνητο και τους πήγαν σε ένα χωράφι. Μια ομάδα πέντε μασκοφόρων ενόπλων τούς οδήγησε ξανά προς τον ποταμό (Έβρο), όπου έντρομοι οι Τούρκοι επανέλαβαν το αίτημά τους για χορήγηση ασύλου. Χωρίς να λάβουν απάντηση, παραδόθηκαν σε δύο άλλους μασκοφόρους, οι οποίοι τούς πέρασαν στην άλλη όχθη του Έβρου, δηλαδή στην Τουρκία.

Η ως άνω καταγγελία έχει λάβει διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει διαψεύσει τα καταγγελλόμενα. Μένει να διαπιστώσουμε εάν, τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός κάνει λόγο για πλήρη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απλώς αδολεσχεί και υπακούει στις αιτιάσεις που του εξέφρασε κατά πρόσωπο ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν.

ΕΔΩ Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Μέσω mignatiou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *