Ολοκληρώθηκε η καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για τα δικαστικά έξοδα συντρόφου

Ευχαριστούμε όλους/ες όσοι/ες στήριξαν την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τα δικαστικά έξοδα συντρόφου που συνελήφθη στην αντικρατική-αντιφασιστική-αντικαπιταλιστική διαδήλωση στις 17/9/2015 και παραπέμθηκε σε δίκη μαζί με άλλους δύο συλληφθέντες από την ίδια διαδήλωση. Όλοι τους αντιμετωπίζουν κακουργήματα.

Η δίκη των 3 συλληφθέντων διαδηλωτών (ανήλικων κατά τη σύλληψή τους στις 17/9/2015) αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβρη του 2018. Στο δικαστήριο ανηλίκων στις 30/5/2017 διαβάστηκαν οι καταθέσεις των αστυνομικών-μαρτύρων κατηγορίας, εν απουσία τους. Οι δικηγόροι και των 3 κατηγορουμένων αμφισβήτησαν την πειστικότητα των καταθέσεων αυτών. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ και έχουν μηνυθεί για τους ξυλοδαρμούς από κατηγορούμενους, και παραπέμπονται σε δίκη μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που διεξήχθη από την υπηρεσία τους. Η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας εκτίμησαν ότι, χρειάζεται να κληθούν για να καταθέσουν οι μάρτυρες αστυνομικοί και γι’ αυτό έδωσαν αναβολή.

Η ιστορία θα τραβήξει. Υπάρχουν 6 ακόμη συλληφθέντες από την υπόθεση αυτή, που θα δικαστούν στο προσεχές μέλλον. Άλλοι απ’ αυτούς αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημελλήματα και άλλοι κακουργήματα. Η αλληλεγγύη του κινήματος θα συνεχιστεί…για την απαλλαγή των κατηγορουμένων και για την παραδειγματική τιμωρία των ΔΕΛΤΑδων.

Από τις συναντήσεις αλληλεγγύης στο “Παγκάκι” και στη Lacandona”, καθώς και από χρήματα που έστειλαν φίλοι και σύντροφοι συγκεντρώθηκε όλο το ποσό που χρειάζονταν και έμεινε ένα μικρό υπόλοιπο (74,23 ευρώ), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως πρώτη μαγιά για τα δικαστικά έξοδα συντρόφου που αντιμετωπίζει κακουργήματα και δικάζεται μαζί με άλλους συλληφθέντες διαδηλωτές (ενήλικες) από την ίδια διαδήλωση, τον Οκτωβρη του 2018.

…………………………………….

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *