Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στον Ασπρόπυργο

Μια εντυπωσιακή σε όγκο και δυναμισμό πορεία πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους του Ασπροπύργου ο αντιφασιστικός συντονισμός της ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και άλλες συλλογικότητες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, διεκδικώντας να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις σε Πακιστανούς εργάτες γης που συνέβησαν στην περιοχή της Γκορυτσάς κατά δεκάδες από τον περασμένο Αύγουστο.

Στους δρόμους του Ασπρόπυργου ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα της πορείας: «Ποτέ ξανά φασισμός», «Κλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της ναζιστικής», και «Πες το δυνατά, πες το καθαρά, ποτέ φασισμός ούτε στον Ασπρόπυργο ούτε πουθενά» και «Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

«Η σημερινή πορεία στον Ασπρόπυργο στέλνει ηχηρό μήνυμα σε ποιους ανήκουν οι δρόμοι. Ανήκουν στο αντιφασιστικό κίνημα και όχι στους φασίστες. Θα συνεχίσουμε μέχρι να πάνε φυλακή για τα εγκλήματα που έχουν κάνει», είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, επικεφα΄λης της ΚΕΕΡΦΑ.

Είναι η 2η πορεία που πραγματοποιείται για τον λόγο αυτό στον Ασπρόπυργο.

Ομάδα περίπου δέκα ακροδεξιών, γνωστών σύμφωνα με διαδηλωτές από την επίθεση στην προηγούμενη πορεία, προκαλούσαν με την παρουσία τους και επιχείρησαν να επιτεθούν κατά τη διάρκεια πορείας σε διαδηλωτές, αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία.

Η πορεία που πραγματοποιήθηκε είχε δεχθεί επίθεση με πέτρες και φωτοβολίδες από ακροδεξιές ομάδες της περιοχής με την ανοχή της αστυνομίας, που δεν προχώρησε ούτε καν σε προσαγωγές.

Την πορεία προσπάθησε να απαγορεύσει με αίτημα στην αστυνομία ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό.

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *