Εμποροι της υγείας


Την στιγμή που μετά τους φαρμακοποιούς που σταμάτησαν να χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους και οι γιατροί απειλούν να σταματήσουν να εξετάζουν ασφαλισμένους του Δημοσίου αφού από τον περασμένο Ιανουάριο δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ο Αβραμόπουλος έχει άλλες προτεραιότητες.

Καρφίτσωσε το ηλίθιο χαμόγελο του και πήγε να δηλώσει το παρόν σε φιέστα που οργάνωσαν οι έμποροι της υγείας. Συγκεκριμένα παρευρέθηκε στα εγκαίνια της νέας Παιδιατρικής Κλινική του Ιασώ.

Είπε και την παπαριά του εξυμνώντας τους καπιταλιστές που κάνουν χρυσοφόρες μπίζνες με αντικείμενο την υγεία του λαού : «Και δω έχουν συνεισφέρει παράλληλα μέσα σε πνεύμα άμιλλας και ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας. Τις παλιές ιδεοληψίες και προκαταλήψεις που συνόδευαν αυτόν τον ανταγωνισμό τις αφήνουμε πίσω και ανοίγουμε δρόμους για περισσότερη και βαθύτερη συνεργασία, γιατί ακριβώς αυτή η άμιλλα είναι που συμβάλλει στο να αναβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι υπηρεσίες που παρέχονται».

Είναι δυνατόν να μιλάει ο Αβραμόπουλος «για άμιλα ιδιωτικού και δημόσιου φορέα» αφού με τις επιλογές του βούλιαξε την «ναυαρχίδα του ΕΣΥ» όπως είχε χαρακτηρίσει το «Αττικό», και οδήγησε σε χρεωκοπία (3,6 δις είναι τα χρέη τους) όλα τα νοσοκομεία της χώρας με συνέπεια να υπολυπτουργούν;

Δικιά του πολιτική επιλογή είναι και της κυβέρνησης φυσικά να απαξιωθεί εντελώς ο δημόσιος τομέας υγείας για να μπορέσουν οι καπιταλιστές που νταλαβερίζονται με την υγεία, όπως οι ιδιοκτήτες του «Ιασώ», να δουν τα κέρδη τους να απογειώνονται σε αστρονομικά μεγέθη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *