Τρομοκρατία η αριστερή ανατρεπτική δράση για τον Κυριάκο

Η εναλλακτική πρόταση του συστήματος για την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, με άλλα λόγια η Νεά Δημοκρατία, είναι επικίνδυνη. Ακόμη και αν κάποιος είχε αμφιβολία, με την πρόσφατη συνέντευξή του στο Politico o Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέδειξε την ακραία αυταρχική συμπεριφορά που επιφυλάσσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο εργατικό κίνημα, εάν της δοθεί το χρίσμα της αστικής διαχείρισης. Μάλιστα θα μπορούσε να πεί κανείς ότι το αντιλαμβάνεται ως ένα …«αβαντάζ» στο σχετικό «παζάρεμα».

«Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα Aριστερά. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την Aριστερά τα τελευταία χρόνια». Αυτό δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Politico. Υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε μια κουλτούρα μίσους όταν ήταν στην αντιπολίτευση και δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για αυτή τη βία όσο κυβερνά. Δεν έχω δει τίποτα που να με πείθει ότι πραγματικά θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα. Αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία». Η «κουλτούρα μίσους» προφανώς αν και εστιάζεται για επικοινωνιακούς λόγους από τη ΝΔ στην …πλατεία Εξαρχείων είναι φανερό πώς δεν είναι εκεί η στόχευσή της. Αντίθετα, δηλώνει αποφασισμένη να «τελειώνει» με όλους εκείνους τους πολιτικούς κοινωνικούς αγώνες που υπήρξαν από το 2008 και μετά και στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ «πάτησε» για να οδηγήσει τα πράγματα εδώ που βρίσκονται σήμερα. Κάτι που αποτελεί πολιτική προμετωπίδα.

Aπόδειξη για τον παραπάνω ισχυρισμό είναι το γεγονός ότι μόλις μερικούς μήνες μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στις 20 Απριλίου του 2016, ο Κ.Μητσοτάκης προκάλεσε στη Βουλή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το θέμα της ασφάλειας. Εκεί κατέθεσε ακραίες προτάσεις όπως τη μετατροπή των δήμων και της τοπικής αυτοδιοίκησης σε παραρτήματα της ασφάλειας. Όμως πάνω από όλα δήλωσε ότι αντικείμενο μια σωστής πολιτικής ασφάλειας είναι η αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος με το πρόσχημα της …«πλατείας Εξαρχείων».

Χαρακτηριστικό ήταν το απόσπασμα της ομιλίας του εκείνη την ημέρα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως το πρόβλημα της ασφάλειας έχει προκύψει «στη χώρα μας, αποκλειστικά, υπό την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, όχι με όρους πραγματισμού, αλλά μέσα από τις ιδεοληψίες ορισμένων αριστερών ρευμάτων». Συνέχισε λέγοντας πως «κάποιοι, βάφτισαν “ελευθερία” τις διαδηλώσεις πενήντα ατόμων, που έκλειναν όποτε ήθελαν το κέντρο της Αθήνας. Το αναντίρρητο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν μεταλλάχθηκε σε μία καταχρηστική συμπεριφορά διατάραξης της κοινωνικής γαλήνης και της οικονομικής δραστηριότητας. Κάποιοι βάφτισαν “ελευθερία” τις καταδρομικές επιθέσεις των αντεξουσιαστών από το άβατο των Εξαρχείων. Και κάποιοι βέβαια βάφτισαν “ελευθερία” τις καταλήψεις δημοσίων πανεπιστημίων από κομματικές νεολαίες». Το στίγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σαφές και ουσιαστικά περιγράφει ότι το πρόβλημα της ασφάλειας αφορά ένα «αριστερό ρεύμα» που δρα στα συνδικάτα, στα πανεπιστήμια σε αγωνιστική κατεύθυνση. Στην ίδια κατηγορία ο Κ.Μητσοτάκης έβαλε και όσους είναι αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες αφήνοντας υπονοούμενα για δράσεις τζιχαντιστών.

Μάλιστα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα …φαινόμενα πρότεινε μεταξύ άλλων «τη συγκρότηση ενός ενιαίου Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων, τη δημιουργία του θεσμού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, τη δημιουργία μιας ενιαίας επιτελικής δομής των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, τη δημιουργία ενός Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας, τη δημιουργία δομών Επικοινωνίας και Συνεργασίας του Συστήματος Ασφαλείας της χώρας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, τη δημιουργία ενός νέο πλαισίου συνεργασίας του Συστήματος Εσωτερικής Ασφάλειας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις». Με λιγα λόγια ένα κράτος-χαφιέ. Αυτές άλλωστε παραμένουν και σήμερα οι επίσημες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ασφάλεια.

Μετά από όλα αυτά φυσικό ήταν η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποσπάσει τα κολακευτικά σχόλια της Χρυσής Αυγής. Σε ανακοίνωσή της μάλιστα φρόντισε να τονίσει πως με τις δηλώσεις αυτές του προέδρου της ΝΔ καταρίπτωνται οι θεωρίες περί ρατσιστικής βίας της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: του Γεράσιμου Λιβιτσάνου – “Πριν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *