Είναι πολλά τα λεφτά Αρη …


Σταματία Σωτηροπούλου, δικηγόρος και μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής «Η χειρότερη απειλή ήρθε από τον μοναχό Αρσένιο που έλεγε στο τηλέφωνο του συντρόφου μου ότι “θα σας βρουν φυτεμένους κι εσάς και τα παιδιά σας εάν δεν σταματήσετε μ΄ αυτή την υπόθεση”».

Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στην εξεταστική επιτροπή της βουλής φαίνετε ότι έχει απόλυτα δίκιο ο Εφραίμ όταν δηλώνει ότι δε μπορεί να παραπλάνησε μόνος του τόσους υπουργούς.
Και μεις δεν τους έχουμε για τόσο μαλάκες, εδώ που τα λέμε.

Πρέπει να είναι και σωστή η εκτίμηση του δημοσιογράφου Γιώργου Κύρτσου που πρώτος μίλησε μέσα απ’ την εφημερίδα του ότι με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου πρέπει να κυκλοφόρησε «πολύ μαύρο πολιτικό χρήμα». Το είχε υπολογίσει μάλιστα στα 1,5 δισ. ευρώ.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που θα επιβεβαιωθεί το συμπέρασμα του Πρετεντέρη –μην ξεχνάμε ότι ένα απ’ τα αφεντικά του υπήρξε διοικητής του «Αγίου Ορους» και ο ίδιος είναι δικτυωμένος με τον πυρήνα της κυβερνητικής εξουσίας- ότι δεν πρόκειται να προκύψει κανένα αποτέλεσμα απ’ τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής. Κάθε κόμμα θα εκδώσει το δικό του πόρισμα και αφού η Ν.Δ έχει πλειοψηφία σ’ αυτή την επιτροπή και αυτό το σκάνδαλο θα το φάει το σκοτάδι.

Με την ευκαιρία ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που είναι ίσως ο μόνος που έχει κάνει τόσο ουσιαστική έρευνα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και κλήθηκε σαν μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή:

«Αυτό που ονομάζουμε Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά ένα σκάνδαλο και πιθανές ευθύνες, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα υποκριτικό σύστημα, το οποίο, κατά την άποψή μου, προσπαθεί να συγκαλύψει ευθύνες· και γι’ αυτόν το λόγο χρησιμοποιεί όχι τα πολιτικά κριτήρια, τα κριτήρια της αλήθειας, αλλά όλα τα τερτίπια της επικοινωνίας».

Είναι πολλά τα λεφτά Αρη … που ακουγόταν και σε μια παλιά ελληνική ταινία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *