Μπαρούφες

«Σ’ εκείνο το σημείο, ο Αλέξης θύμωσε. “Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να απαιτήσω την παραίτηση του Στουρνάρα. Θα τον σύρω έξω από την κεντρική τράπεζα κλωτσώντας και φωνάζοντας αν χρειαστεί“. Ο Παππάς παρουσίασε έναν αριθμό πιο δραστικών λύσεων σ’ αυτό το πρόβλημα».

Το απόσπασμα είναι από την αγγλική έκδοση του μπαρουφοβιβλίου. Κι εμείς αναρωτιόμαστε: καλά ο Τσίπρας ήταν άσχετος και πούλαγε μαγκιά καφενειακού τύπου. Οι «δραστικότερες λύσεις» του Παππά ασφαλώς δεν περιελάμβαναν τη φυσική εξόντωση του Στουρνάρα. Ο «διαβασμένος» Μπαρουφάκης δεν ήξερε ότι τον διοικητή της ΤτΕ τύποις διορίζει η κυβέρνηση, ενώ στην πραγματικότητα τον υποδεικνύει η ΕΚΤ, η οποία και τον προστατεύει σε βαθμό που καμιά κυβέρνηση να μην μπορεί να τον κουνήσει; Γιατί δεν μας λέει ποια ήταν η δική του πρόταση προς τον Τσίπρα και τον Παππά;

Ο Μπαρουφάκης λέει πως πολλά απ’ όσα περιγράφει στο… βίπερ του τα έχει γραμμένα. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει γραμμένο. Αν δηλαδή καθόταν να μιλήσει με τον Τσίπρα και τους άλλους συριζαίους και είχε πατημένο το REC στο κινητό του. Τον εαυτό του, πάντως, τον «έγραφε» (εικόνα και ήχο) να συνομιλεί από τηλεφώνου με διάφορους. Η σύζυγός του δεν έκανε άλλη δουλειά από το να τον καταγράφει με το κινητό της. Ισως, ενόψει της ελληνικής έκδοσης του βίπερ, η σχετική διαφημιστική καμπάνια να κορυφωθεί με καναδυό τέτοια βιντεάκια. Και τότε είναι που θα αλληλομαστιγώνονται οι Τσιπραίοι, επειδή έβαλαν στην παρέα τους αυτόν τον απίθανο τύπο. Πάντως, είτε βγάλει βιντεάκια ο Μπαρουφάκης είτε όχι, το πικρό ποτήρι θα το πιει μέχρι τον πάτο ο Τσίπρας. Γιατί αυτός είναι που εκτέθηκε τόσο πολύ, αποθεώνοντας τον Μπαρουφάκη.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *