Εξαγωγή ναζισμού στις ΗΠΑ από τη Χρυσή Αυγή

Η αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» ότι ο Μάθιου Χάιμπαχ, ένας από τους ηγέτες του νεοναζιστικού κινήματος στις ΗΠΑ που οργάνωσαν τις αιματηρές επιθέσεις στο Σάρλοτσβιλ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών πολιτών και τη δολοφονία της 32χρονης αντιφασίστριας Χέδερ Χέγερ, διατηρεί στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τους ίδιους τους φανατικούς ναζιστές.

Ο εκπρόσωπος της ναζιστικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης αποφεύγει μεν να κατονομάσει τον Χάιμπαχ, αλλά δηλώνει με νόημα ότι «η Χρυσή Αυγή στηρίζει όλους τους πατριώτες που αγωνίζονται στα πλαίσια της νομιμότητας ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και τη λαθρομετανάστευση» (Κεντρικό Δελτίο τηλεόρασης του «Alpha», 14.8.2017).

Αλλά και ο ίδιος ο Χάιμπαχ, σε δηλώσεις του σε αμερικανικό κανάλι, ομολογεί ότι οργάνωσε τη νεοναζιστική συγκέντρωση με μοντέλο τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής!

Η αποκάλυψη περιέχεται σε ένα σημαντικό ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι προσβάσιμο στο διαδίκτυο και περιλαμβάνει πολλές σκηνές από το μακελειό του Σάρλοτσβιλ («Charlottesville: Race and Terror», VICE News, HBO, 14.8.2017).

Το επίμαχο τμήμα της ομολογίας του Χάιμπαχ έχει αναρτηθεί στο efsyn.gr. Ο Χάιμπαχ λέει στην αρχή ότι «η Αριστερά δεν ήταν σε θέση να μας νικήσει» και ότι «γι’ αυτό [η Αριστερά] απευθύνθηκε στο κράτος», και έτσι «αποδείχτηκε ότι η ριζοσπαστική Αριστερά, οι μεγάλες εταιρείες και το κράτος βρίσκονται στην ίδια εβραϊκή πλευρά».


Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για τον τρόπο οργάνωσης του ακροδεξιού κινήματος, ο Χάιμπαχ είναι εξίσου αποκαλυπτικός: «Κυρίως ακολουθούμε το ευρωπαϊκό παράδειγμα της Χρυσής Αυγής και του βορειοευρωπαϊκού κινήματος αντίστασης (Nordic resistance movement) που βρίσκονται στην πρωτοπορία της εθνικιστικής οργάνωσης παγκοσμίως».

Σφυρίζει αδιάφορα

Μετά το μακελειό, η Χρυσή Αυγή αποφεύγει να αναφερθεί στον Χάιμπαχ, ακολουθώντας τη συνήθη τακτική της ύστερα από εγκληματικές ενέργειες στελεχών της ή ατόμων που συνδέονται μ’ αυτήν. Ομως είναι πλέον αδύνατον να αποστασιοποιηθεί από τον Αμερικανό νεοναζί.

Η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής είχε προαναγγείλει τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ με συνέντευξη του Χάιμπαχ (εφ. «Εμπρός», 5.8.2017) | 

Οχι μόνο επειδή υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη διασύνδεση (ανάμεσά τους φωτογραφίες του Χάιμπαχ με τον Μιχαλολιάκο, τον Παππά, τον Επιτήδειο, κ.ά.), αλλά και επειδή μόλις πριν από λίγες μέρες, στις 5.8, το δημοσιογραφικό όργανο της Χρυσής Αυγής «Εμπρός» φιλοξενούσε εκτενή συνέντευξη του Χάιμπαχ, με την οποία προαναγγελλόταν η αιματηρή ναζιστική φιέστα του Σάρλοτσβιλ!

Το φύλλο της εφημερίδας φέρει τον τίτλο «Ψηλά οι σημαίες». Οι μυημένοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μετάφραση του γερμανικού συνθήματος «Die Fahne hoch», το οποίο αποτελεί τον πρώτο στίχο και τον τίτλο του ύμνου του χιτλερικού κόμματος (NSDAP), γνωστού ως Horst Wessel Lied. Η Χρυσή Αυγή έχει υιοθετήσει τον ναζιστικό ύμνο, αλλάζοντας μόνο τους στίχους, και μεταφράζοντας τον πρώτο στίχο σε «Ορθό το λάβαρο».

Στο ίδιο πρωτοσέλιδο προβάλλεται και η συνέντευξη του Μάθιου Χάιμπαχ, με τίτλο «Ο αμερικανικός Νότος αντιστέκεται ακόμη». Τη συνέντευξη έχει πάρει η Ειρήνη Δημοπούλου, σύζυγος του «υπαρχηγού» Χρήστου Παππά και εκδότρια της ναζιστικής εφημερίδας, η οποία μάλιστα ποζάρει σε φωτογραφία αγκαλιά με τον Αμερικανό νεοναζί.

Η εκδότρια του χρυσαυγίτικου «Εμπρός» Ειρήνη Δημοπούλου, σύζυγος του Χρήστου Παππά, αγκαλιά με τον Χάιμπαχ | 

Ο Χάιμπαχ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στη συγκέντρωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί λίγες μέρες αργότερα:

«Η συγκέντρωση στην Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια αποτελεί διαμαρτυρία για τη μετονομασία του πάρκου Ρόμπερτ Ε. Λη και την αφαίρεση αρκετών μνημείων της Συνομοσπονδίας από την πόλη. Κάτω από τη σημαία “Ενώστε τη Δεξιά”, πολλές οργανώσεις στέκονται ενωμένες στον εθνικιστικό σκοπό. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη εθνικιστική συγκέντρωση στην Αμερική τα τελευταία 15 χρόνια».

Ο Χάιμπαχ εξηγεί μέσω Χρυσής Αυγής τον στόχο των νεοναζί στις ΗΠΑ: «Επί μακρόν, οι εθνικιστές στην Αμερική ήσαν χωρισμένοι σε διάφορες ομάδες. Ενας από τους στόχους και τα κίνητρά μας για αυτήν τη συγκέντρωση είναι ένα σάλπισμα προς όλες τις εθνικιστικές ομάδες να έρθουν στο όνομα των προγόνων μας και της κοινής μας ταυτότητας.

»Θέλουμε να εργαστούμε για να ενσταλάξουμε στους Νοτίους μια δυνατή αίσθηση της ταυτότητάς τους ώστε να εξακολουθήσουν τον αγώνα για να προστατεύσουμε τα μνημεία μας, τις σημαίες μας, αλλά επίσης να πολεμήσουμε για το μέλλον των παιδιών μας».

Το ρατσιστικό πνεύμα της κίνησης είναι απολύτως ξεκάθαρο: «Η μόνη μας ελπίδα ως Αμερικανών είναι να οικοδομήσουμε ένα κίνημα Ανεξαρτησίας για τους Λευκούς Αμερικανούς».

Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Το μέλλον είναι… στα Βαλκάνια: «Πρέπει να εκβαλκανίσουμε την Αμερική. Είναι η μοναδική ελπίδα για τους Λευκούς Αμερικανούς, και περιοχές όπως ο Νότος, οι οποίες έχουν μια καθαρή εθνοτική και πολιτισμική ταυτότητα, είναι οι πιο πιθανές να γίνουν αυτές όπου αυτό θα πραγματοποιηθεί».

Οι εχθροί είναι οι γνωστοί:

«Τα συμφέροντα των παγκοσμιοποιητών προσπαθούν να κάνουν τα έθνη πολυπολιτισμικά και πολυφυλετικά. Ενώ ταυτόχρονα προωθούν την ομοφυλοφιλία, την άμβλωση, τον φεμινισμό, και άλλες πολιτικές οι οποίες υποσκάπτουν την οικογένεια και το έθνος»

Ο Χάιμπαχ δεν κρύβει και τον ιδιαίτερο ρόλο της Χρυσής Αυγής, ως πηγής έμπνευσης των νεοναζί όλου του κόσμου, ειδικά στον τομέα… της τεχνικής:

«Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη, έμαθα πιο αποτελεσματικές τεχνικές στην οργάνωση, την προπαγάνδα, και τη στρατηγική, για το πώς να καλλιεργήσουμε τον εθνικισμό για τον λαό μας. Οι εμπειρίες που είχα, από το να συμμετέχω σε πορείες με άλλους εθνικιστές, ως το να συναντήσω ηγέτες με μεγάλη επιρροή, όπως ο ηρωικός Νικόλαος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, με ενέπνευσαν στο να εργαστώ για να αναπτύξω ένα πιο αποτελεσματικό, επαγγελματικό και οργανωμένο εθνικιστικό κίνημα εδώ, στην Αμερική».

Το ποιες ακριβώς είναι αυτές οι «τεχνικές» που έμαθαν από τη Χρυσή Αυγή οι Αμερικανοί νεοναζί, το είδαμε πριν από λίγες μέρες στο Σάρλοτσβιλ.

Πηγή: Δημήτρης Ψαρράς – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *