Δεν θα περάσει ο αντικομμουνισμός!

Η 23η Αυγούστου έχει καθιερωθεί από την Ε.Ε. ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού». Φέτος η Εσθονία, η οποία έχει την προεδρία της Ε.Ε. για αυτό το εξάμηνο, διοργανώνει συνέδριο στο Ταλίν με θέμα «η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Η αστική τάξη της Εσθονίας, ακριβώς στα χνάρια της πολιτικής της ΕΕ, επιλέγει το συγκεκριμένο θέμα, πιθανόν ως έναν επιπλέον φόρο τιμής στους Εσθονούς συνεργάτες των ναζί που τιμά έτσι κι αλλιώς κάθε χρόνο. Στην πόλη Lihula της Εσθονίας από το 2004 έχει ανεγερθεί μνημείο υπέρ των ναζί και από το 2007, η 22 του Σεπτέμβρη, μέρα απελευθέρωσής της από τον Κόκκινο Στρατό, θεωρείται «μέρα πένθους».

Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού», η οποία καθιερώθηκε το 2008, είναι βασισμένη στη συνολική αντικομμουνιστική υστερία, στην παραχάραξη και ξαναγράψιμο της ιστορίας, σύμφωνα με τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Άλλωστε για αυτό επιλέχθηκε και η συγκεκριμένη ημερομηνία (23 Αυγούστου), ημέρα υπογραφής του συμφώνου Ρίμπεντροπ – Μολότοφ, που πολλές φορές και από διαφορετικές πλευρές έχει γίνει προσπάθεια να «πλασαριστεί» ως συμμαχία Χίτλερ- Στάλιν για μοίρασμα της ανατολικής Ευρώπης. Αυτή η ημέρα, κινείται στο ίδιο πλαίσιο με την περίφημη «θεωρία των δυο άκρων», με την προσπάθεια καθιέρωσης της αντιφασιστικής νίκης των λαών, ως «Ημέρα της Ευρώπης», όπως και με τις διώξεις Κομμουνιστών, Αγωνιστών, την απαγόρευση κομμουνιστικών συμβόλων, ξήλωμα ιστορικών μνημείων κτλ (ένα τέτοιο παράδειγμα από την Πολωνία ΕΔΩ). Είναι μια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης και συνολικής διαγραφής της ταξικής πάλης. Μια προσπάθεια απόκρυψης του μεγαλείου του σοσιαλισμού και όλων αυτών που προσέφερε απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση. Είναι στην τελική η αγωνία των αστών για την αναπόφευκτη ημέρα που η κόκκινη σημαία θα κυματίσει ξανά.

Όσον αφορά τώρα την εγχώρια αστική τάξη, οι ανακοινώσεις των αστικών κομμάτων αλλά και ο χρόνος που αφιερώνουν τα ΜΜΕ στο θέμα επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Αλλά και η κυβέρνηση της «αριστεράς», αρχικά με την επιστολή του Κοντονή και έπειτα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου ΣΥΡΙΖΑ για την «αυτονόητη και επιβεβλημένη μη συμμέτοχη της Ελλάδας» στο συνέδριο τα λένε όλα. Ο Κοντονής πάντως δεν ξέχασε να υμνήσει στην επιστολή του την Ε.Ε., η οποία όμως βρίσκεται πίσω από όλες αυτές τις φιέστες που αρνείται να συμμετάσχει.
Και βέβαια δεν ξέχασε να «χαιρετίσει» τους οπορτουνιστές του ευρωκομμουνισμού, που έχουν αποκηρύξει τον σταλινισμό (!). Λίγο από όλα, για να είναι όλοι ικανοποιημένοι…

Εμείς να υπενθυμίσουμε στο «αριστερό» κόμμα και τους φίλους του, ότι συνεργάζεται με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ που υιοθετούν απόλυτα τις απόψεις περί εγκλημάτων των κομμουνιστών, αλλά μάλλον κάπου αλλού τα βρίσκουν και συμπλέουν. Ίσως συμφωνούν για τα μη εγκλήματα του καπιταλισμού(!). Να υπενθυμίσουμε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουκρανία στα πλαίσια συνομιλίας με την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου… Την «συγκεντρωσούλα» στο Καστελόριζο παρέα με τους φασίστες της Χ.Α.

Είναι υπόθεση των ίδιων των αγωνιστών, των παιδιών της εργατικής τάξης, των Κομμουνιστών να μελετήσουν και να προφυλάξουν την ιστορία της τάξης τους από οποιαδήποτε παραχάραξη και με αυτόν τον τρόπο να υπερασπιστούν και να τιμήσουν το αίμα εκατομμυρίων κομμουνιστών στον κόσμο, που πάλεψαν δίνοντας την ίδια τη ζωή τους ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Χρειάζεται μελέτη και συνέπεια, συνέχιση και όξυνση της ταξικής πάλης, για το τσάκισμα του αντικομμουνισμού και όσων τον αναπαράγουν.

Πηγή: Prolet Connect 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *