Όταν από το πολύ γλείψιμο καταντάς γραφικός: Ο Θεοδωράκης παίρνει το βραβείο της πιο λαϊκίστικης δήλωσης για τις Σκουριές

Ο εκβιασμός της Eldoraldo Gold περί αναστολής των εργασιών της στις Σκουριές κινητοποίησε σήμερα την αντιπολίτευση η οποία έσπευσε σύσσωμη να κατηγορήσει την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στους επενδυτές. Θα περιμέναμε, εφόσον συζητάμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η επένδυση στις Σκουριές, από τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τη στοιχειώδη σοβαρότητα.

Το πιθανότερο είναι πως αν κανείς ρωτήσει τη Φώφη Γεννηματά, τον Σταύρο Θεοδωράκη, ακόμη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης κατά της κυβέρνησης και υπέρ της καναδικής πολυεθνικής, δεν γνωρίζουν περί τίνος ακριβώς συζητάμε. Δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το περιβαλλοντικό έγκλημα που πιθανώς θα συντελεστεί στη βορειοανατολική Χαλκιδική αν η εξόρυξη προχωρήσει, ούτε φυσικά λαμβάνουν υπόψη τους τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής που είναι σαφώς περισσότεροι από τους εργαζομένους για τους οποίους κόπτεται δήθεν ο πρόεδρος της ΝΔ το όνομα του οποίου έγινε συνώνυμο των απολύσεων την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά.

Η αντιπολίτευση που ασκούν με αφορμή τις Σκουριές οι παραπάνω τρεις και τα στελέχη τους, κινείται στα όρια της φαιδρότητας. Βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους, ουσιαστικά όμως προωθούν τα συμφέροντα της Eldorado Gold αδιαφορώντας ταυτόχρονα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια «επένδυση» για το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη για την υπόθεση. «Οι χαρές και τα πανηγύρια για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του στη Θεσσαλονίκη τελείωσαν. Ο λογαριασμός, όμως, θα σταλεί στις 4.000 οικογένειες που χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν το ψωμί τους στη Χαλκιδική. Τα ατέλειωτα πήγαινε-έλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε σχέση με τις επενδύσεις καταστρέφουν μεγάλες δουλειές στη χώρα. Εάν δεν αλλάξουν μυαλά, το μέλλον θα είναι μαύρο. Όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά που περιμένει να υπάρξουν επενδύσεις για να βρει δουλειά», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Θεοδωράκης που διεκδικεί σήμερα την ηγεσία κάποιας κεντροαριστεράς, ανακάλυψε 4.000 οικογένειες που ζουν από την Eldorado όταν η ίδια η εταιρία μιλάει για 1.100 εργαζόμενους που εργάζονται σ’ αυτή και συνολικά (μαζί μ’ εκείνους που εργάζονται σε εργολάβους) για 2.400. Να λοιπόν τι κάνει η αμετροέπεια. Αναγκάζει πολιτικούς που θέλουν να έχουν ρόλο την επόμενη ημέρα, να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως. Και να πει κανείς ότι από επίγνωση της κατάστασης στηρίζουν τα συμφέροντα της εταιρίας; Δεν είναι έτσι όμως. Δυστυχώς για όλους, αντιπολιτεύονται για να αντιπολιτευθούν και παρουσιάζουν ως λαϊκιστές όσους βλέποντας χιλιάδες κατοίκους να αγωνιούν για την ίδια τους τη ζωή, διατηρούν επιφυλάξεις για την επένδυση της Eldorado.

Και εις ανώτερα να τους ευχηθούμε, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς θα θέλαμε να μας λύσουν την απορία: Πέρα από τις κορώνες που πετούν προφανώς χωρίς να συμβουλεύονται κάποιον γνώστη αφού αυτό θα τους χαλούσε ίσως τη μαγιά, γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στις Σκουριές με την επένδυση της Eldorado ή απλώς για να κάνουν αντιπολίτευση εξυπηρετούν βλακωδώς τα συμφέροντα ενός ιδιώτη που προφανώς ενδιαφέρεται για το κέρδος του; Και κάτι ακόμη. Αν τελικά οι διαμαρτυρόμενοι εδώ και χρόνια κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν δίκιο και η εξόρυξη του χρυσού θα ήταν επιβλαβής για την περιοχή και την υγεία τους, τι προτείνουν οι κ.κ. Μητσοτάκης, Θεοδωράκης και οι συν αυτοίς; Μήπως να σταματήσουν να πίνουν το νερό τους και να ξεδιψούν με Perrier για παράδειγμα;

Πηγή:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *