Ανακοίνωση του ΚΚΕ( μ-λ) για τις εξελίξεις σχετικά με την πολυεθνική Eldorado Gold

Η ανακοίνωση της πολυεθνικής Eldorado Gold για την αναστολή των λεγόμενων επενδυτικών, στην πραγματικότητα αρπακτικών και θανατηφόρων, σχεδίων της καθώς και  οι προαγγελίες για απόσυρση της από την Ελλάδα αποτελούν ολοφάνερο και χοντροκομμένο εκβιασμό. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το κάνει. Οι χρυσοθήρες δεν θέλουν  μόνο να λεηλατήσουν τον ορυκτό πλούτο και  να καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον και την ζωή, αλλά ζητάνε να το κάνουν γρήγορα και άνευ πολλών διατυπώσεων. Γι αυτό απαιτούν από την κυβέρνηση και τα υπουργεία να βγάλουν γρήγορα  τις άδειες και τις εγκρίσεις χωρίς ακόμη και εκείνα τα «φύλλα συκής» που αναζητούν εναγώνια εδώ και καιρό  οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ για να βάλουν τις τελικές υπογραφές τους.

Η Eldorado Gold και η προκλητική στάση της χρησιμοποιείται ταυτόχρονα ως πολιορκητικός κριός από το σύνολο του ξένου ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και τους Έλληνες κεφαλαιοκράτες συνεργάτες του για να ισοπεδώσουν κάθε νομικό και τεχνικό εμπόδιο στην αρπακτική δράση τους. Σε βάρος του δημόσιου πλούτου, του φυσικού περιβάλλοντος και της ανθρώπινης εργασίας. Τα θέλουν όλα, τα θέλουν τώρα και δίχως πολλές γραφειοκρατίες όπως λένε χαρακτηριστικά. Γι αυτό έτρεξε να υποστηρίξει τους Καναδούς χρυσοθήρες και τα αρπακτικά ιμπεριαλιστικά κεφάλαια που εκπροσωπούν όλη η «καλή κοινωνία»! Από τον ΣΕΒ, την ΝΔ και τους κεντροδεξιούς γαμπρούς του πρώην ΠΑΣΟΚ ως την Χρυσή Αυγή και από τους εκπροσώπους των δανειστών και την Ευρωπαϊκή Ένωση  ως τον διεθνή καπιταλιστικό τύπο και τα ΜΜΕ.

Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ είναι για μια ακόμη φορά αξιοθρήνητη. Διαπιστώνει και πάλι πως όσο “νερό και γη” και αν παραδώσει στους ιμπεριαλιστές και τους καπιταλιστές, αυτοί δεν θα σταματήσουν να ζητάνε και άλλα και να πιέζουν για να πέσουν ακόμη και τα ελάχιστα προσχήματα. Οι δηλώσεις του υπουργού Σταθάκη πως έχει αδειοδοτηθεί μέχρι τώρα το 60% του εργοστασίου στις Σκουριές και η πρόθεση του να δώσει όλες τις άδειες για την Ολυμπιάδα μέσα στον Σεπτέμβρη είναι αποκαλυπτικές. Και προϊδεάζουν για το είδος της “αντίστασης” της κυβέρνησης στις νέες απαιτήσεις της εταιρίας και στο προπαγανδιστικό μπαράζ που εξαπέλυσε.

Το κίνημα αντίστασης των κατοίκων της Χαλκιδικής στην θανατηφόρα και ληστρική εγκατάσταση της πολυεθνικής στον τόπο τους και το κίνημα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη πρέπει να δώσει το ανεξάρτητο και ενωτικό παρών του και να υψώσει την ξεχωριστή φωνή και απαίτηση του. Ενάντια στους ωμούς εκβιασμούς των χρυσοθήρων αλλά και στα “φύλλα συκής” μιας κυβέρνησης που τους καλεί να επενδύσουν με …ευαισθησία! Ενάντια στην μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ και της δεξιάς-κεντροδεξιάς και ακροδεξιάς αντιπολίτευσης η απάντηση είναι μία και μοναδική! Η ολόπλευρη ενίσχυση του μαζικού κινήματος, η απέυθυνση  στον λαό και στους εργαζόμενους, η αποφασιστική και διαρκής κινητοποίηση.

Απέναντι στις τρομοκρατικές δίκες που έρχονται σε βάρος των αγωνιστών και στην εκστρατεία εκβιασμών και παραπληροφόρησης η απάντηση πρέπει να είναι ένα μαζικό και ενωμένο στο μέγιστο βαθμό  κίνημα αντίστασης! 

Με κεντρικό αίτημα: Να ξεκουμπιστούν  από τον τόπο μας οι ληστές ιμπεριαλιστές  και οι πολυεθνικές του θανάτου !

Θεσσαλονίκη 11/9/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *