Παλλαϊκή διαδήλωση στο Πέραμα το Σάββατο 21/01

Την Πέμπτη 28/9 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η ΟΡ.Μ.Α., η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας, η Ε.Α.Σ. – Ε.ΘΕ.Λ., η Π.Ε.Ν.Ε.Ν., ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ναυτικών, η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α., η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ενώ παρευρέθηκε και η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία. Αποφασίστηκε η διοργάνωση μαζικού, ταξικού, αντιφασιστικού συλλαλητηρίου και διαδήλωσης στο Πέραμα το Σάββατο 21/10.

Αφορμή στάθηκε η προκλητική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής με σύσσωμη παρουσία σχεδόν της κοινοβουλευτικής της ομάδας στο Πέραμα, δύο μόλις ημέρες μετά την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τα Τάγματα Εφόδου στο Κερατσίνι. Παρόμοιες εκδηλώσεις προσπάθησαν να στηθούν και στην Καβάλα και στον Αλμυρό Βόλου.

Το αντιφασιστικό κίνημα σε όλες τις πόλεις προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις φασιστικές συγκεντρώσεις, αλλά η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η αστυνομία με το σχεδιασμό τους προστατεύουν την υπόδικη συμμορία. Ειδικά στο Πέραμα εκδηλώθηκε κοινό σχέδιο ΕΛ.ΑΣ. – Χρυσής Αυγής με δεκάδες κλούβες, μηχανές ΔΙ.ΑΣ. και αστυνομικό ελικόπτερο, αποκόπτοντας την πόλη από τον αστικό ιστό και παραδίδοντάς την στους τραμπούκους ναζί. Αποκορύφωμα ήταν η κοινή επίθεση Μ.Α.Τ. – Ταγμάτων Εφόδου στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Στο Πέραμα η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να στήσει ένα ναζιστικό θύλακα. Το σωματείο «Αγ. Νικόλαος» που έχει στήσει η Χρυσή Αυγή με εφοπλιστική υποστήριξη στη Ζώνη, συνεχίζει και παραμένει ένα καρφί στα πλευρά του εργατικού κινήματος. Επιπλέον, τον περασμένο Ιανουάριο είχαμε την τρομοκρατική επίθεση του Λαγού και των μπράβων του στο σχολείο του Ικονίου που φιλοξενεί προσφυγόπουλα, με σκοπό να εκφοβίσει γονείς και καθηγητές.

Το αντιφασιστικό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν θα αφήσει να στηθεί «Άγιος Παντελεήμονας» στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά. Οι γειτονιές παραμένουν πηγή δύναμης για το ταξικό κίνημα και θα αντιμετωπίσουμε την απέλπιδα προσπάθεια των ναζί να ανασυγκροτηθούν.

Τα τρία γραφεία τους σε Σαλαμίνα, Πέραμα και Πειραιά μαζί με αυτό του εργοδοτικού σωματείου, αποτελούν γιάφκες τραμπούκων που οργανώνουν σχέδια επίθεσης στο εργατικό κίνημα, σε νεολαίους και μετανάστες. Το κλείσιμό τους και η απενεργοποίηση των τοπικών επιτροπών τους αποτελεί προτεραιότητα για το λαϊκό κίνημα.

Δεν εφησυχαζόμαστε! Η ακροδεξιά παραμονεύει σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για να συντρίψει την εργατική αντίσταση, αν αποτύχουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις τους.

Θα αντισταθούμε στη λαϊκίστικη προπαγάνδα και στην αντικομμουνιστική υστερία! Απέναντι στην ηττοπάθεια και στον κοινωνικό κανιβαλισμό, υψώνουμε την ελπίδα της κοινωνίας της Αλληλεγγύης και της Αδελφοσύνης.

Το μαζικό εργατικό κίνημα στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων, θα συντρίψει τις φασιστικές εφεδρείες και θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τα αστικά σχέδια αντιδραστικής ανατροπής των εργασιακών, πολιτικών και κοινωνικών κατακτήσεων.

Καλούμε σε νέα σύσκεψη την Πέμπτη 5/10 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 6.30 μμ για να οργανώσουμε και να διευρύνουμε την κινητοποίηση με τη συμμετοχή ταξικών σωματείων, αντιφασιστικών και τοπικών κινήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *