Εισήγηση εισαγγελέα τινάζει στον αέρα τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Απίστευτη τροπή παίρνει η δίκη της Χρυσής Αυγής με την εισαγγελέα της έδρας να ζητά τη φυσική παρουσία στη δίκη των προστατευόμενων μαρτύρων με την αιτιολογία ότι και άλλος μάρτυρας πήγε να καταθέσει και δεν έπαθε τίποτα.

Πηγές του koutipandoras.gr χαρακτηρίζουν την εισήγηση της εισαγγελέως τεράστιο σφάλμα καθώς, όπως εξηγούν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες το πιθανότερο είναι να μην καταθέσουν τα πραγματικά στοιχεία που γνωρίζουν φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Να σημειωθεί ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν ήδη καταθέσει εγγράφως με κωδική ονομασία ώστε να μην αποκαλυφθούν τα πραγματικά τους στοιχεία, ενώ αναμενόταν να καταθέσουν και με ηχητική μετάδοση μέσα από ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται στη ΓΑΔΑ. Η εισαγγελέας ωστόσο ζήτησε τη φυσική τους παρουσία στη δική μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των χραυσαυγιτών.

Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν αν η εισήγηση της εισαγγελέως γίνει δεκτή είναι, πρώτον να μη στηριχτεί η υπόθεση από την πλευρά των μαρτύρων ενώ παράλληλα οι προστατευόμενο μάρτυρες να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και να καταγγείλουν τη χωρά μας. Ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος όμως κίνδυνος είναι σωματική ακεραιότητα αυτών αλλά και των παιδιών τους.

Ταυτόχρονα δημιουργείται ο κίνδυνος σε μελλοντικές εξίσου σημαντικές υποθέσεις να μην βρεθεί μάρτυρας να καταθέσει. Όπως άλλωστε αφήνουν να εννοηθεί οι γνωρίζοντες πράγματα και καταστάσεις, αν σ’ αυτή την τόσο σημαντική δίκη υπάρξει τέτοιο ζήτημα αξιοπιστίας, ποιος θα δεχθεί να καταθέσει σε άλλη δίκη στο μέλλον;

Πηγή: “Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *